Sıkı yatırım 'MySpace Müzik' bugün açıldı!

Sıkı yatırım 'MySpace Müzik' bugün açıldı!

Güncelleme: MySpace Müzik tıpkı Hulu.com gibi şu an için Türkiye'de tam performans yayında olamayacak. Ülke ülke anlaşmaların ardından aktif olması mümkün olacak. Yorumlarda hatırlatma yapan okuyucumuza teşekkür ederim.

Silikon hareketli bir kaç saat geçirmeye başladı uzun durgunluktan sonra.

Dün Digg 3. basamağında iki basamaklı bir yatırım daha aldı, geçen günlerde Jabber Cisco tarafından satın alındı, T-Mobile Google'ın telefonu G1 için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı derken MySpace'in aylardır beklediği gün geldi!

MySpace Müzik aylar öncesinde büyük anlaşmalar zincirinde olduğunu ve sürecin sonunda yaz aylarında müzik platformunu açacağını açıklamıştı. Biraz rötardan sonra bugün açılan servis music.myspace.com adresinde yer alacak.

4 büyük müzik markasıyla (EMI, Sony BMG, Universal Music Group and Warner Music Group) masaya oturan MySpace bu masaya en az 100 milyon dolarını bıraktı ve bugünden sonra geri dönüşünü bekleyecek. Bu yüksek meblağlı anlaşmaları yapmasının arkasında online müzik sektörü için yeni olan bir iş modeli yatıyor. 5 milyondan fazla şarkıcının halihazırda sayfası bulunan MySpace'te artık müzikler tamamen ücretsiz dinlenebilecek. Şarkı listesi oluşturabilecek ya da arkadaşlarınızla bu parçaları paylaşabileceksiniz.

MyMusic ismi verilen araç sayesinde 128 kilobit/saniye kalitesinde dinleyebileceğiniz müzikler sırasında reklamlar görecek, duyacak ya da izleyeceksiniz. Parçaları indirmek isterseniz Amazon'dan satın alacak; mobil telefonlarınıza melodi olarak yüklemek isterseniz de Jamster'da soyulacaksınız.

MySpace bu yeni iş modeliyle Rhapsody ve iTunes'un (aylık sınırsız müzik için aldığı yaklaşık 12-15 dolar arası olan satış/ücretli abonelik modelinin) önünü keseceğe benziyor.

İlk göreceğiniz reklamlar da McDonald’s, Sony Pictures, State Farm ve Toyota'dan olacaklar. Zevkle tıklanacağı kesin olan bu reklam verenlere ve MySpace'e bu harika yatırım kısa zamanda geri dönecektir. Eee ne demişler para parayı çeker her zaman!

Not: Komiktir ama, myspace.com/music adresinde yönlendirme önce "music" ismindeki kullanıcının profil sayfasına gidiyor sonra yönlendirme yapıyor. Gözden kaçırmışlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.