FriendFeed severler için en beğenilen içerikler

FriendFeed severler için en beğenilen içerikler

Açıklama: Yazıda konu olan FFholic.com benim ortağı olduğum bir girişimdir. Çağlar Erol'un blogunda konuyu paylaşmasından sonra bir bilgilendirme yapmak istedim.

Açık beta olarak yayına alınmasını takiben önemli global bloglarda konu olan FFholic.com FriendFeed'de en çok beğenilen, en çok yorum yapılan içerik ve videoları sunmasının yanında, FriendFeed'in en popüler kullanıcılarını da listeliyor.

Şu anda tasarımla ilgili detaylı bir çalışmanın yapılmadığı FFholic beta sürecinde yoğun olarak yazılım tarafına ağırlık veriliyor ve paylaştığı içerikleri çeşitlendirmek ve altyapıyı güçlendirmek için geliştirmeler yapılıyor.

Hali hazırda 114.130 farklı aktif kullanıcıyı takip eden FFholic, bu kullanıcıların FriendFeeed üzerinden paylaştıkları içeriklerin yorum ve beğenilme (like) sayılarını da alarak mevcut listelerini oluşturuyor.

Bilindiği üzere FriendFeed'de herhangi bir en çok beğenilenler ya da en çok yorum alanlar bölümü bulunmamaktadır. Diğer taraftan kullanıcıların sadece takip ettikleri kişilerin sayıları bilinmekte, ancak onları takip edenlerin sayıları sunulmamaktadır. FFholic bu açıktan yola çıkarak oluşan içeriği filtrelemek ve sosyal medya alanında öne çıkmış olan konuları kullanıcılarına en kolay yoldan sunmaktadır.

Tüm içerikleri beğenilme ve yorum sayılarına göre listelemenin yanında, sadece videolar için de bir filtreleme geliştirilmiştir. Önümüzdeki günlerde sisteme müzik ve fotoğraflar için en beğenilen ve en çok yorumlananlar listeleri de eklenecektir.

Şu anda FriendFeed'den sonra FriendFeed hakkında en güçlü veriye sahip olan FFholic'e önümüzdeki günlerde şu anda üzerinde çalışılan lisan filtresi de eklenecektir. Bu sayede kullanıcılar isterlerse seçtikleri bir lisandaki en popüler içeriğe kolaylıkla ulaşabileceklerdir.

Sosyal medyanın günlük ve haftalık olarak en dikkat çeken içeriklerine ulaşmak sadece kullanıcıların değil, birçok pazarlama, araştırma, PR ve reklam şirketinin de gündemindedir. Bu sebeple FFholic'i yayına almamızı takip eden saatlerde daha biz yoğunluğu karşılamaya çalışırken, görüşme ve servisle ilgili bilgi talebinde bulunan e-postalar aldık. Ayrıca global bir proje hayata geçirmenin de entresan duygularını yaşadık. Amerika merkezli İngilizce bloglar ve sosyal imleme sitelerinin yanında İran, İtalya, Almanya gibi birçok ülkedeki çeşitli bloglarda da kendi dillerinde FFholic hakkında yazılar yayınlandı. Bu sebeple Google Translate servisinin nimetlerinden fazlasıyla faydalandık diyebilirim.

FFholic ortağı olduğum bir proje olduğu için elimden geldiğince tarafsız olarak yazmaya çalışsamda, servisi daha kapalı testlerini bile gerçekleştirirken sürekli kullandığımı söylemeden edemeyeceğim.

FFholic'in tüm kategorilerindeki popüler içeriklerini RSS üzerinden de takip edebileceğinizi ve kolaylıkla FriendFeed'in öne çıkmış içeriklerine ulaşabileceğinizi de özellikle belirtmek isterim.

Tasarımla ilgili henüz çok başarılı olmadığımızı biliyorum. Ayrıca YouTube'un engelli olmasından dolayı sitedeki YouTube görsel ve videolarını da görememeniz mümkündür. Bunların dışında öneri ve görüşlerinizi bildirirseniz çok memnun olurum.

Umarım FFholic, FriendFeed severler için değerli bir kaynak haline gelecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.