Buzla'da büyük değişim ve özel davetiye

Şubat 2007'de Webrazzi'de ilk incelemesine yer verdiğimiz Buzla.com, artık yoluna Gakla.com olarak devam ediyor olacak. Can Turanlı'nın projesi olan Buzla (artık Gakla) yayına bir RSS okuyucu olarak başlamış zaman içinde RSS okuyucu ile sosyal imleme modellerini birleştirmişti.

Buzla'da yeni bir modele ve yeni bir projeye geçiş yapan Can Turanlı bilinen eski Buzla'yı Gakla.com adresine taşımış ve yeni Buzla için kapalı beta testlerine başlamış.

Yeni Buzla bir sosyal imleme ve oylama sistemi, yani bir tür Digg modellemesi. Can Turanlı'nın verdiği bilgiye göre sitenin kodlaması sıfırdan Hindistan'da yapılmış. Kendisi bu modelin Türkiye'de başarıya ulaşması için iki faktörün ön plana çıktığını ve bunlara karşı hazırlıklı ve organize olduklarını söylüyor.

  • İyi ve sık güncellenen içerik
  • Yeterli ziyaret ve yeterli katılım

Bu maddelerdeki hedefleri karşılamak için bir editör ekibi ve tam zamanlı bir yönetim yapısı oluşturulacak olan Buzla'da hedef kaliteli içeriği ön plana çıkartmak olacakmış.

Yeni Buzla yazımın başında da belirttiğim gibi şu anda kapalı Beta'da ve davetiye ile üye kabul ediyor.

Webrazzi okuyucuları için sağlanan özel linkten davetiye talep eden kullanıcılara ise öncelikli olarak davetiye gönderimi yapılıyor olacakmış.

"Oylamak" tabirini "Buzlamak" olarak değiştirmek için yola çıkan yeni Buzla'yı denemek isterseniz bu linkten davetiye talebinizi yapabilirsiniz.

GÜNCELLEME: Buzla'nın sunduğu davetiye limitleri dolmuştur. Yeni beta kullanıcısı alımı yapılmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.