İnternet televizyonları için çatı oluştu: TeleVidyon.com

İnternet televizyonları için çatı oluştu: TeleVidyon.com

TeleVidyon.comSerdar Kuzuloğlu ve Timur Sırt'ın TeknoSohbet.tv'sini seyredenlerdenseniz MYK Medya'yı bilirsiniz. Şirket TeknoSohbet.tv ve Yahoyt.com'u bünyesinde barındıyor ve daha birçok benzer yayını bünyesine katmak için de TeleVidyon.com'u bugün hayata geçiriyor.

TeleVidyon.com yazımın başlığında da bahsettiğim gibi TeknoSohbet.tv dahil olmak üzere birçok internet televizyonunu tek bir çatı altında toplamak için kurulmuş yeni bir girişim. Tahmin edeceğiniz gibi Webrazzi.TV de bu çatı altında çalışan TeknoSohbet'ten sonraki ilk yayın olacak.

Webrazzi.TV'nin TeknoSohbet.tv yani MYK Medya ile ortak bir çalışma olduğunu TechCrunch & Webrazzi MeetUp'da belirtmiştim. Bugün (Cuma) hem TeleVidyon.com hem de Webrazzi.TV yayına başlıyor. Webrazzi.TV konusuna ayrıca bir yazıda değineceğim için şu anda TeleVidyon.com'la devam etmek istiyorum.

Dediğim gibi TeleVidyon.com ben bu yazıyı yazdığım dakikalarda yoğun bir çalışma ile yayına hazırlanıyor. Yayına girmeden önce ilk ekran görüntülerini de Webrazzi'den paylaşıyoruz.

TeleVidyon.com

Servisin genel özellikleri kısaca şöyle. Ana site TeleVidyon.com ve altında internet televizyonları yer alıyor. TeknoSohbet.tv, Webrazzi.TV gibi... İsteyen kişiler TeleVidyon.com'la iletişime geçip kendi kanallarını yayına alabiliyorlar. Kanal sahipleri daha doğrusu program yapımcıları TeleVidyon.com üzerinde kendi alt alan adlarına sahip oluyorlar (isterlerse Webrazzi.tv'de olduğu gibi kendi alan adlarını da kullanabilirler) ve kendi şablonları, logoları hatta haberleri ile kanal sayfalarını yönetebiliyorlar.

Bunların yanında her kanalın kendi yorum sistemi ve arşivi bulunuyor. Ayrıca yorumların moderasyonu da yine kanal sahipleri tarafından yapılabiliyor.

Bugün TeleVidyon.com'un yayınının başlaması ile Webrazzi.TV gibi TeknoSohbet.tv'de bu çatının altına giriyor olacak. Aşağıda servisin bir kanalı olarak modellenmiş TeknoSohbet.tv'nin ekran görüntüsünü görebilirsiniz. Webrazzi.TV de bu modelde olacak ama bizimki sürpriz olsun ;)

TeleVidyon.com

TeleVidyon.com'da önümüzdeki dönemlerde farklı konularda da kanallar açılıyor olacak ve umarım ülkemizdeki bu önemli içerik açığını da sektördeki yerini alarak kapatacak.

Sözü uzatmadan zaten bugün tanışacağınız TeleVidyon.com'la ilgili daha fazla detaya girmiyorum. MYK Medya'yı yeni girişimi için tebrik ediyor, ve Webrazzi.TV için de geri saymaya başlıyorum... ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.