Google'dan Sanal Dünya: Lively

LivelyBuna artık kaderin cilvesi mi demek lazım yoksa kör talih mi bilemiyorum ama Yoğurt'un Yoğurtistan yazısını yazdığım anda karşımda Google'ın sanal dünya uygulaması ve Second Life türevi ürünü Lively'yi gördüm. Webrazzi bugüne kadar arka arkaya böyle bir sanal dünya yazı dizisi görmemişti herhalde.

Evet başlıktan anlaşılabileceği gibi Google yeni ürünü ve bir sanal dünya uygulaması olan Lively'yi lanse etti. Her kullanıcının kendi dünyasını, karakterini yaratabildiği Lively'de yarattığınız dünyanızı (aslında uygulama içinde bu dünyalara oda deniyor) web siteniz üzerinden de paylaşabiliyorsunuz.

Lively

Lively'yi kullanabilmek için bilgisayarınıza küçük bir dosya indirip kurmanız gerekiyor. Şu an için sadece Windows Vista ve XP'de Internet Explorer ya da Firefox ile deneyebileceğiniz Lively sohbet ortamı için de Gtalk ile entegre çalışıyor.Google'ın bu işte Second Life için büyük bir rekabet yaratacağını ve adından bu günlerde çok söz ettireceğini tahmin edebiliyorum.

Eğer uygulamayı yüklediyseniz aşağıda buraya eklenmiş olan Lively'deki "Google Odası"'nı görebilirsiniz.

Bu arada Google odasında duvarda canlı (gibi görünen) Google aramaları geçiyor dersem herhalde herkes için oldukça eğlenceli olacaktır. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.