Türk yapımı Second Life: Yogurtistan

Türk yapımı Second Life: Yogurtistan

Yoğurt Bilgisayar Teknolojileri, Golden Horn Ventures'ın yatırım sağladığı şirketlerden birisi. Yoğurt'u bilenler bilecektir ancak bilmeyenler için firmanın kendisini tanıttığı yazısından bir bölüm paylaşalım.

"Teknoloji ve tasarım konularında dünyada satılabilecek düzeyde ürünler ortaya koymayı pek becerememiş olan ülkemizden Yoğurt Teknolojileri olarak bir iddia ile ortaya çıktık. Amacımız, teknoloji konusunda kendine güveni olmayan bir ülkenin yetiştirdiği insanlar olarak bazı ilkleri gerçekleştirmek ve dünyada adımızı özgün tasarım ve teknoloji üreten bir firma olarak tesis etmektir."

Aslında bu haberi çok daha önceden vermem gerekirdi, ancak malesef Golden Horn Ventures'dan Yoğurt'un Yoğurtistan projesi hakkında bilgi alana kadar böyle bir çalışmadan haberim yoktu. Ortada bir iletişim problemimiz var gibi... Çünkü ne ben bugüne kadar Golden Horn'un Yoğurt'a yaptığı yatırımın altındaki projeyi araştırmıştım, ne de onlardan ya da Yoğurt'tan bana bununla ilgili bir bilgilendirme gelmişti. Hatta konuyu bloglarından paylaşmalarına rağmen takip etmediğim için haberim olmamıştı. Geç olsun güç olmasın diyelim...

Yoğurtistan ile ilgili bir süre önce yayınlanmış olan ve yazımın başlığını "Türk yapımı Second Life" koymama sebep olan tanıtım fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz.

https://vimeo.com/video/1198064

Söz konusu ürün Temmuz sonunda alfa sürümü ile yayına alınacakmış ve yazımın buraya kadarlık kısmından da tahmin edebileceğiniz gibi üyelerinin kendi karakterlerini yaratıp kendi yaşamlarını kuracakları üç boyutlu bir platform sunacakmış. Yoğurtistan'ın sunacağı üç boyutlu platform sosyal bir olgu olmasının yanında üyelerine birbirleri ile oyun oynama, sohbet etme ve alışveriş yapma imkanı da sağlayacakmış.

Üyelerin kendi evlerini satın aldıkları ve sanal bir yaşam kuracakları Yoğurtistan'da alışveriş boyutuna dahil olmak için dükkan açmak için de yıllık 100 YTL gibi bir ücret talep edilecekmiş. Bu ve bunun gibi bilgileri ürün blogundaki "Yoğurtistan hakkında" bölümünden inceleyebilirsiniz.

Şu an için Yoğurtistan hakkında bildiklerim malesef bu kadar. Henüz Yoğurt ekibiyle görüşmediğim için detaylara giremiyorum, ancak çok net bildiğim şu ki, yakın zamanda ülkemizde üç boyutlu bir dünya açılacak ve bu gelişme beni oldukça heyecanladırdı!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.