Posterous, sadeliğinden ilhamlar alınması gereken yepyeni bir blog servisi. Ürün içeriklerinizi e-mail ile göndererek kolayca blog tutabilmeniz üzerine odaklanmış. Uygulama [email protected] adresine gönderdiğiniz kayıtlı mail adresinizi algılıyor ve içeriği blog'unuza ekliyor. (Şimdiye kadar 'minimalist blogging' dendi, oysa ben 'post-blogging'i daha çok yakıştırdım.: )
Aynı mantıkla internet ya da mobilden gönderilen yazı, resim, mp3, döküman ya da herhangi bir dosya bir şekilde yarattığınız blog'unuza gömülebiliyor. Arayüzünün sadeliği ve blog servisleri arasındaki konumu itibarıyla Tumblr'ı hatırlatan uygulama; içerik ekleme yöntemi, üyelik süreci ve mobil çözüm olarak da yaygın kullanım sağlayacak olması nedeniyle Tumblr'dan ayrılıyor.
YCombinator startup'ı olmasının yanında, Techcrunch yazarı Arrington'un da düzenli olarak kullanmaya başlamasıyla pazara hızlı giren blog servisinin önümüzdeki dönemlerde kendinden aynen Twitter gibi inovatif bir teknoloji olarak bahsettireceğini düşünüyorum.
Bu içerik ekleme çözümünü Blogger ya da Wordpress eklentisiyle [email protected] tarzı bir adres yaratarak gerçekleştirebildiğimiz bilgisi de böyle yeni dediğimiz fikirlerin aslında uzaydan gelmediğini bizlere gösterebilir. Buradaki çıkarımla bir fikre odaklanılarak nasıl marka değeri yaratılabilir, kullanıcının ilgisi nasıl fethedilir, sıradan bir çözüm trendle nasıl buluşturulabilir, vb.. bu süreçleri iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Açıklama: Üyelik sürecindeki farklılığı (yeni bir kavram=Posterous stili üyelik) özetlemek istiyorum. Uygulamayı üye olmadan kullanmaya başlıyorsunuz. Örneğin bu maili gönderdikten sonra çoktan üye olmuş, blog'unuzu yaratmış ve ilk oluşturduğunuz içeriği paylaşmış olacaksınız. Sonrasında yönetim panelinden blog'unuza yeni bir isim koyacak ve bu isimle kullanmaya başlayabileceksiniz.
Bundan sonra kayıtlı mail adresinizden [email protected]'a göndereceğiniz tüm içerik blog'unuza gönderi olarak eklenecek. Her bir dosya formatı ayrı bir şekilde blog'unuza gömülüyor. Bu özelliği ile de 'embed' özelliği ile blog'ların en basit şekilde nasıl buluşturalabileceğine en iyi örnek oldu.