Haber.gen.tr yeni versiyonu ile yayına girdi

Haber.gen.trBurak Büyükdemir'in sahibi olduğu Haber.gen.tr tamamen yenilenen altyapısı ve özellikleri ile bugün itibari ile yayına girdi.

Haber.gen.tr'nin eski versiyonunu bilenler bilecektir, haberlerin site yönetimi tarafından girildiği bir yapı söz konusuydu. Yeni versiyonda bir tür sosyal haber platformu oluşturulup, sitenin 250 bin'den fazla kullanıcısının sisteme haber girmesi sağlanmış.

Kullanıcıların haberleri oylayabildiği ve her kullanıcının kendi sayfası üzerinden kendi haberlerini yayınlayabildiği yeni Haber.gen.tr'nin kullanıcılar arasında da bir etkileşim kurma amacında olduğunu görebiliyoruz.

Haberlerini beğendiğiniz kullanıcıyı takibe alabildiğiniz Haber.gen.tr'nin, kullanıcı profil sayfaları da bu özelliği destekleyecek şekilde modellenmiş. Kullanıcının takip ettikleri ve onu takip edenler gibi bilgilerin yer aldığı profil sayfalarına özel bir link üzerinden ulaşım verilmesi de bence ayırca önemli olmuş. (örnek)

Sitenin eski versiyonunda bir habere tıklandığında direkt kaynak siteye gidiliyordu, bu sefer kullanıcıların habere direkt Haber.gen.tr üzerinden yorum yazması imkanı da verilmiş.

Altyapının PHP ile geliştirildiği Haber.gen.tr'nin yazılımı ise Exoin'in yaratıcısı olan Parsera tarafından hazırlanmış.

Haber.gen.tr'nin hali hazırdaki güçlü üye tabanın da etkisiyle bu yeni versiyonun kısa sürede aktif olarak kullanılacağını tahmin ediyorum. Tebrikler ve başarılar Burak!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.