Yenibiris.com: This domain is expired, please renew it. :)

Yenibiris.com: This domain is expired, please renew it. :)

Biraz önce bir okuyucumun bilgilendirmesi ile dumurun son aşamasına yükseldim.

Türkiye'nin en popüler kariyer sitelerinden Yenibiris.com, alan adının süresinin dolması ile DirectNic tarafından kapatıldı. Daha doğrusu park edilmiş konuma getirildi.

Yenibiris.com

Alan adının süresinin dolması ile 30-45 gün kadar bir zaman veriliyor bildiğim kadarıyla, bu süre içinde de yenilenme olmazsa alan adı tekrar satışa sunuluyor. Eğer Yenibiris.com yetkilileri alan adının DirectNic'deki şifresini unutmadılarsa herhalde yakında yenilemeyi gerçekleştirirler.

DirectNic'i uzun zamandır kullanan bir kişi olarak servisin 90 günden itibaren uyarı postaları göndermeye başladığını bilmesem anlardım. Ama DirectNic, GoDaddy'den iyi olmasın, taciz halinde uyarı postaları gönderir durur. Yani siz tahmin edin durumu...

Bu arada DirectNic alan adı süresinin dolması ile DNS değişikliğine gidiyor, bu da şu anlama geliyor. Alan adının yenilenmesini takip eden 24-48 saat kadar daha Yenibiris.com'a ulaşılamayacak.

Oldukça entresan ve komik bir haber olarak kurumsal hakimiyet ve ciddiyet açısından değerlendirilmesinde fayda var.

GÜNCELLEME: Yenibiris.com.tr ve Yenibir.com alan adları da Yenibiris.com'a yönlendirildiği için aynı kaderi paylaşıyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.