Gerçek haritalarda sosyal ağ uygulamaları; Türkiyeli Unype'dan

Gerçek haritalarda sosyal ağ uygulamaları; Türkiyeli Unype'dan

Unype sosyal ağ trendini sessizce gerçek haritaların üzerine taşıyor. New York'ta yaşayan Türk girişimci Murat Aktihanoğlu'nun kurucusu olduğu bu platformda arkadaşlarınızın harita üzerindeki yerini görebiliyor, tanımadığınız diğer Unype üyeleriyle de yine aynı şekilde paylaşıma geçebiliyorsunuz.

Bu tabii ki sadece kısa bir tanım, bu tanımı projenin geleceği ile ilgili yaptığımız sohbetlerden bir kaç izinli paylaşımla süsleyeceğim. Hadi, neler var Unype'da birlikte inceleyelim.

Gerçek haritalar - Google Maps, Google Earth, MS Virtual Earth (PC, Mac, Linux, iPhone, Android, RIM)

3D ile buluşma - Google 3D (sosyal ağda sanal gerçeklik doruk noktada yaşanıyor)

Sosyal ağlar - Facebook, Bebo, Orkut, Ning, Hi5, MySpace, Twitter dahil şimdilik 10 tane sosyal ağ + doğrudan Unype girişi

Potansiyel etkileşim kanalları - Anlık mesajlaşma(kullanıcıların haritadaki yerlerini görerek), harita destekli paylaşım(ilgili resim, video ekleme, vs..), Oyunlar, Oylama, vs..

Sadakat - Puanlama sistemi

Mobil - Yer belirleme teknolojileriyle entegrasyon (cep telefonumla dışarıdayım, haritada yerim belli)

Başka yerde yok - 1 Milyon kullanıcı/1 server uygulaması (ekipteki ikinci ve son Türk olan Mehmet Gençer'in dağıtılmış sosyal ağlar ve çoklu kullanıcılı server'lar konusunda uzman olduğu da bir başka önemli not olsun)

Unype -paylaşılmaması için uyarılmasam da- paylaşılmaması gerektiğini düşündüğüm bir çok yenilikçi özelliğe sahip olacak yakın gelecekte. Özelikle açık alan aktivite yönetimine getirdikleri çözümü yazmak için şimdiden can atıyorum.

Uygulamanın gün geçtikçe kendini kullanıcı dostu yapacağının izlenimine de iki nokta çözmek zor değil. Birincisi Yahoo'nun kullanıcı deneyimleri yönetmeni Michael Hoch# ekibe danışmanlık yapıyor, ikincisi de Twittervision'un ve benzeri mükemmel basitlikte projelerin yaratıcısı David Troy'la temasa geçtiklerini bloglarında da paylaşmışlar.

Evet, ufku çok açık olan bu proje 7 haftada 11.000 üyeye ulaşmış. Alexa hitlerine göre de bunların sadece yüzde 8'inin Türkiye'den geldiği görülebiliyor.

Yolları açık olsun. Heyecanlarını bizimle (Webrazzi ile) paylaştıkları için ekibe tekrar teşekkür ederim. Unype global ligde ödüllerle bizi temsil ederken yaşayacağımız gururu şimdiden garanti edebiliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.