Türkçe Facebook için geri sayım başladı

Türkçe Facebook için geri sayım başladı

Facebook, Türkçe'nin de dahil olduğu 22 lisan için kullanıcılarını tercüme uygulamasını yüklemeye çağırıyor. Dünyanın en popüler sosyal ağının bu hareketi ile İngilizce dışındaki dillerde de hizmet verebilmesi için bir süre önce devreye aldığı kullanıcı destekli tercüme sistemini genişletip toplu bir yerelleşmeye gittiğini görüyoruz.

Şu an için tercüme uygulamasını kuran fazla Türk kullanıcı olmadığını görsem de bugünden itibaren jet hızıyla Facebook'un Türkçe yayınına hazırlanacağını tahmin edebiliyorum. Eğer siz de Facebook'un Türkçe tercümesinde pay sahibi olmak isterseniz gerekli uygulamayı buradan kurabilirsiniz.

Peki şimdi gelelim sorumuza. Hali hazırda Facebook'da Amerika, İngiltere ve Kanada'dan sonra en yoğun aktif popülasyonla 4. sırada olan Türkiye, Facebook'un Türkçe olması ile bu popülasyonunu büyütmeyi sürdürür mü dersiniz? Bu konudaki fikirlerinizi Türkiye'deki lokal sosyal ağlarımızın geleceğini analiz edebilmek için gerçekten öğrenmek istiyorum. Yorumlarda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca anketimize katılarak da fikrinizi paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.