Nokta'dan Arabalar.com geliyor!

Nokta'nın Türkiye internetine getirdiği soluk sanırım tartışılmaz. Şirketin bana kalırsa kendi geliştirdiği en değerli servisi olan Sinemalar.com'un yılların popüler sinema sitelerinden BeyazPerde ve Sinema.com'u rekabette zorlar duruma geldiğini ve kendi alanında liderliği ya yakaladığını ya da yakalamasına çok az kaldığını yapmış olduğum çalışmalardan görebiliyorum.

Kullanıcı tarafından üretilen içerik konusunda Nokta'nın sahibi olduğu servisler sayesinde edindiği tecrübeyi farklı konularda yeni servislere de aktarması gerektiğine inanan birisi olarak şirketin önümüzdeki günlerde yayına alacağını öğrendiğim yeni bir servisi hakkında bilgi vermek ve ilk ekran görüntülerini paylaşmak istiyorum.

Öncelikle yeni servisin adı Arabalar.com olacak. Adından da anlaşılabileceği gibi otomobil meraklıları için hayata geçirilecek olan servis kullanıcıların sağladığı içerikle gelişiyor olacak. Bir tür Sinemalar.com'un otomobil versiyonu olarak düşünebilirsiniz.

Arabalar.com

Kullanıcıların içerik oluşturabilmesinin yanı sıra seçtikleri otomobillerle site içinde kendi garajlarını, yani bir nevi kendi otomobil sayfalarını oluşturmalarına da imkan tanıyacağını öğrendiğim Arabalar.com'un bir bilgi ve paylaşım servisi olacağını da özellikle belirtmek isterim. İlk duyduğumda ikinci el araç işine girildiğini sandığım için herkesin benim gibi düşünmesini ve yanılmasını istemem :)

Arabalar.com

Servisin Sinemalar.com'daki Sinepedi gibi bir Otopedi bölümü olacağını da ayrıca belirtmek istiyorum.

Arabalar.com çok kısa süre içinde yayına gireceği için burada detaylı olarak anlatmak yerine, kullanıcılarının kendilerinin analiz etmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.

Yazımın başında da belirttiğim gibi Nokta'nın en iyi yaptığı işlerden birisinin kullanıcı tarafından üretilen içeriği yönetmek olduğunu düşündüğüm için Arabalar.com'un da Sinemalar.com başarısını yakalayacağına inanıyorum. Şirketin ilerleyen dönemlerde bu konsept ve sistemde farklı servisleri de geliştirerek farklı kategorilerdeki içerik havuzunu genişleteceğini tahmin ediyor ve umuyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.