Imdb.com'a erişim engellendi ama...

Biraz önce Av. Gökhan Ahi tarafından turk.internet.com'da yayınlanan bir haber beni çok etkiledi ve bir kez daha hayretler içinde bıraktı.

Öncelikle çok iyi yolda gidiyoruz, aferin bize diyerek girişi yapmak istiyorum.

IMDB.comDünyanın en büyük sinema sitesi olan imdb.com'la ilgili Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı "Beyaz Melek" filminin korsan kopyalarının internetten dağıtıldığı iddiasıyla bir site kapatma başvurusu yapılmış. Yapılan başvuru imdb.com, torrentturk.com, frmdivx.com, divxcity.org ve turkdivx.net sitelerinin erişiminin engellenmesi talebini kapsıyormuş.

Sözü çok uzatmadan sonuca gelmek istiyorum. Başvuru sonucunda söz konusu sitelerin hepsine erişim mahkeme kararıyla engellenmiş ancak imdb.com adresi yanlış yazıldığı için imdb.com yerine söz konusu dev sinema sitesi ile ilgisi olmayan park edilmiş bir alan adı olan IMBD.com erişime engellenmiş.

Kısacası buradan bu trajik ve komik olayı paylaşırken bir de yetkilileri, taraf avukatlarını yani herkesi hemen gerekeni yapmak üzere göreve(!) davet ediyorum. Bakın kodluyorum İZMİR - MUĞLA - DİYARBAKIR - BURSA nokta kom!

Artık bu tür olayları şakaya vurur hale geldik ancak ağlanacak halimize güldüğümüz sanırım ortada!

Geçtiğimiz günlerde bu tür bir dava ile ilgili bir avukat tarafından bana danışmanlık talebinde bulunuldu. Bana aktardıkları konuyu duyunca kendimden geçtim. Çok detaya giremeyeceğim ama şunu söyleyebilirim ki amaç arama sonuçlarında kişinin adını gösteren Google'ı engellemekti...! Elimden geldiği kadar saçmalamamalarını önerdim ama sonuç ne olacak bilemiyorum.

Neyse, sonuç olarak bugünlerde IMBD.com'a eğer imlâ hatası yapılmazsa erişim engellenecek herkesin bilgisine.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.