Google, Microsoft'un Yahoo!'ya yaptığı teklife sert çıktı!

Google, Microsoft'un Yahoo!'ya yaptığı teklife sert çıktı!

Birkaç dakika önce Google resmi blogu üzerinden yazılı bir basın açıklaması yaptı ve Microsoft'un Yahoo!'ya yapmış olduğu 44.6 milyar dolarlık teklifle ilgili çok sert cümlelere yer verdi.

Microsoft'un Yahoo!'yu satın almasının internetin açıklık ve yenilikçilik prensiplerine engel olacağını bildirerek başlayan açıklama, Microsoft'un kişiler bilgisayarlardaki yazılım tekelinin internete de sıçrayacağına değinerek devam ediyor.

Google'ın konuya bu kadar hızlı bir cevap vermesi, bunu Pazar günü gerçekleştirmesi ve açıklama kapsamında oldukça sert cümlelere yer vermesi bu hafta içinde satın alma ile ilgili önemli tartışmaların olacağına işaret ediyor.

Gerçi Google'un Microsoft'un beklenen bu girişimine hazırlıksız yakalandığını düşünmüyorum ve mutlaka yapılan açıklamanın da uzun bir geçmişe dayandığını tahmin ediyorum.

Tüm bunların yanında Microsoft'un Yahoo! satın almasını gerçekleştirmesi durumunda stratejisini tamamlaması için Facebook'daki mevcut hisse oranını da yükseltebileceği göz önüne alınmalıdır. Diğer taraftan Yahoo!'nun zamanında zaten Facebook'a bir ilgisinin olduğu da unutulmamalı.

Google'ın yapmış olduğu basın açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

GÜNCELLEME 1: Google'ın yapmış olduğu açıklama ile ilgili TechCrunch'da da bir yazı yayınlandı.

GÜNCELLEME 2: Microsoft'tan Google'ın açıklamasına cevap geldi. Yahoo!'nun satın alınmasıyla internette online reklam ve arama motoru pazarında Google'ın rekabet üstünlüğünün önüne geçileceği ve bu pazarda rekabetin tekrar sağlanacağı belirtiliyor. Ayrıca Microsoft'un açıklık, yenilikçilik ve gizlilik konularına bağlılığı da vurgulanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.