Microsoft Yahoo!'yu satın mı alıyor?

Microsoft, Yahoo!'nun tüm hisselerini almak için bugün bir teklifte bulundu. Bu konuda gündemi takip etmek anlık olarak nasıl mümkün olur bilemiyorum? Hangi bilgiyi yazsam mutlaka dünyanın popüler Web 2.0 bloglarından paylaşıyor olmam gerekecek ve eminim konuyla ilgili her an bir başka blogda ilgili yazılar yayınlanacak. Bu sebeple çok detaylandırmadan sadece Google'a önemli bir rakip, ayrıca reklam ve arama alanlarında da yeni bir güç oluşacak diyerek, Microsoft'un Yahoo!'ya yaptığı hisse başına $31 yani toplamda $44.6 milyarlık teklifi bildirmek istiyorum.

Aslında bir süredir konuşuluyordu Microsoft'un Yahoo! ile ilgilendiği, ancak bugün konu netleşti.

Söz konusu satın alma bedeli elbette oldukça büyük. Satın alma rakamının büyüklüğünün dışında internetteki güçler dengesini de yerinden oynatacağı kesin.

Konuyla ilgili birçok yerde son dakika haberleri çıkmasına karşılık detaylar için TechCrunch'ın yazdığı bu haberden başlayabilirsiniz. Ayrıca orada Microsoft CEO'su Steven A. Ballmer'ın Yahoo! yönetim kuruluna yazdığı mektuba da ulaşmanız mümkün.

Eğer bu satın alma gerçekleşirse sürekli dilimizde olan Yahoo! Türkiye konusunun da çok daha rahat hayata geçeceğine inanıyorum. Gerçi olası bir satın alma sonrasında bu kadar yoğunluk oluşmuşken çok hızlı aksiyon alınır mı bilemiyorum ama MSN Türkiye'nin elinde bir de Yahoo! Türkiye olması mutlaka ülkemizde sahip oldukları gücü artıracaktır.

GÜNCELLEME: TechCrunch UK'de bu bahsettiğim konuyu irdelemiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.