TTnet'in TTnetMuzik.com detayları

Dün, aldığım duyumlara dayanarak yazdığım TTnet'in ADSL abonelerine ücretsiz yasal müzik sunması konusu TIME 2007 konferansında açıklığa kavuştu. TTnet'in bu alandaki girişimi ile ilgili detaylar şu şekilde.

Öncelikle anlaşma TTnet ile MÜYAP, MSG, MESAM ve MÜYORBİR arasında gerçekleşmiş. Ancak TTnet ile iletişimi MÜYAP yürütüyormuş.

Yapılan anlaşma ile TTnet 70.000'nin üzerinde Türkçe şarkıyı farklı paketlerde tüm ADSL abonelerine sunuyor olacakmış. Belirli bir paket üzerindekilere değil, her pakete farklı limitlerde şarkı indirme hakkı verilecekmiş.

Diğer taraftan bu limit sadece şarkı indirmek için geçerli olacakmış. İnternet üzerinden şarkı dinlemek için ise herhangi bir limit olmadan tüm kullanıcılar bu servisten faydalanabilecekmiş.

TTnet'in bu iş için kullanacağı alan adının ise TTnetMuzik.com olacağını tahmin ediyorum. Her ne kadar alan adı ile ilgili açıklama yapılmış olmasada, TTnetMüzik adıyla andıkları projenin sahip olabileceği alan adının hali hazırda TTnet'e ait olan TTnetMuzik.com olması muhtemeldir.

TTnet hiçbir dönemde şarkı satışı yapmayacağını da özellikle belirtiyor. Opsiyonel farklı limitlerde şarkı indirme hakkına sahip ADSL paketleri olabilir ancak ücretli satış olmayacağı söyleniyor.

Ayrıca serviste bir üyelik sistemi olacağını, üye bilgilerinin ADSL üye bilgileri ile aynı olacağını, servis üzerinden indirilecek şarkıların da DRM'li olacağını ek bilgiler olarak belirtmek istiyorum.

Bu arada TTnet üyelik bilgileri ile aynı site üyeliklerinin kullanılacak olmasını stratejik bir hata olarak görüyorum, ancak bununla ilgili sebeplerimi bir başka yazıda paylaşıyor olacağım.

Sadece Türkçe şarkıların yer alacağı serviste yabancı şarkılar için ise şirketin planları bulunuyormuş. Ancak şu aşamada bu konuda bir açıklama yapılmıyor.

Henüz Webrazzi dışında hiçbir mecrada konuyla ilgili bir açıklama ya da haber görmedim ancak eminim önümüzdeki günlerde güçlü bir lansman gelecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.