TTnet'ten ücretsiz yasal müzik geliyor!

TTnet'ten ücretsiz yasal müzik geliyor!

TTnetSon günlerde aldığım önemli duyumlar bugün güvendiğim bir kaynak tarafından netleştiği için paylaşmak istedim. TTnet 2008 yılı başından itibaren belirli paketlere sahip ADSL abonelerine MÜYAP bünyesinde yer alan tüm eserleri ücretsiz indirmeye imkan tanıyor olacakmış.

Konuyla ilgili aldığım farklı duyumlar TTnet'in bu hakkı limitsiz ADSL ya da 49 YTL üstündeki paketler ile birlikte sunacağını gösteriyor. TTnet'in bu iki modelden birisi ile sağlayacağı ücretsiz yasal müzik indirme hakkı internet kullanıcılarının yüz binlerce şarkıya kolaylıkla sahip olmalarını sağlayacak.

Çok kesin olmamakla birlikte konuyla ilgili aldığım duyumlar söz konusu işbirliği ile ilgili TTnet'in MÜYAP'a $3 milyon ödediği yönünde oldu.

Ülkemizde yasal müzik satışı ile ilgili Power Club ve Doğan Grubu'na ait Muzi'nin (artık ekolay.net bünyesinde) girişimleri olmuştu. Power Club yayına girdikten sonra Pepsi ile yapmış olduğu işbirliği ile başarılı olmuş ancak Muzi almış olduğu lisanslarla yarattığı maliyeti satışlarla karşılayamayınca ücretsiz dağıtıma geçmişti. MÜYAP'ın önceleri Power Club ve Muzi ile yapmış olduğu anlaşmaların her birinin yaklaşık $400 bin seviyesinde olduğu düşünülürse TTnet anlaşmasının oldukça büyük ve önemli olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

TTnet'in benzer bir anlaşmayı video alanında da gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü de duyduğumu belirtmek isterim.

Global internet servis sağlayıcıların dünyada satış stratejilerini ve sunmuş oldukları paket seçeneklerini düşünürsek TTnet'in Türkiye'de ADSL paketlerini ilerleyen dönemlerde ücretsiz müzik, ücretsiz video hatta IPTV seçenekleri ile sunmayı planladığını kurgulamak çok zor olmuyor.

Konuyla ilgili şirket tarafından henüz yapılmış bir açıklama yok, ancak anlaşmanın ülkemizdeki yasadışı müzik indirme konusunda önemli bir azalmaya sebep olacağı kesin. Ayrıca yasal müzik satışı alanında planları olan şirketler için dikkat edilmesi gerektiği de oldukça önemli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.