Markaların reklam videoları kullanıcılardan geliyor

Markaların reklam videoları kullanıcılardan geliyor

AdWidth.comAdWidth.com kullanıcılarının markalar için video reklamlar yaratmasına olanak tanıyan yeni bir servis. Kullanıcıların istedikleri markalar için kendi reklam videolarını çektikleri, sisteme gönderdikleri, diğer kullanıcılar tarafından değerlendirildikleri ve yorumlandıkları AdWidth.com şu anda beta aşamasında yayın yapıyor.

Her ne kadar özel beta gibi görünsede giriş ekranında sunulan formu doldurduktan hemen sonra aktivasyon kodunuz geliyor ve sisteme giriş yapabiliyorsunuz. Şu an için video gösterimi yapmayan servis videoların yerine örnek görseller yerleştirip sisteminin ne olduğu anlatmaya çalışıyor.

Elbette kullanıcılar tarafından yaratılan reklam videolarını yayınlayan bir servis, eğer videoları henüz yayınlamıyorsa ne işimize yarayabilir diye düşünebilirsiniz. Servisin iş modeli kullanıcıları ile gelir paylaşımına gidecek şekilde yaratılmış ve bu açıdan incelenmesi hepimize değer katacaktır.

AdWidth.com

Belirttiğim gibi sistem henüz birçok deneme yazıları ve deneme videoları ile test aşamasında ancak incelememde edindiğim bilgiler ilerleyen dönemlerde kurulacak bir yapı ile sistemdeki reklam videolarından seçilecek olanların bloglara ve web sitelerine widget'lar üzerinden eklenebileceğini ve seçilen reklamların yaratıcılarının bu uygulama sonucunda gelir elde edeceğini gösteriyor.

Ayrıca AdWidth.com'a kayıtlı olan markaların kullanıcılar tarafından incelenip istedikleri marka için reklam videosu hazırlaması da mümkün.

YouTube'daki Mentos örneklerini hatırlayanlar, markalar için buradan çıkabilecek başarılı reklam videolarının hem kendileri hem de yaratıcıları için sağlayacağı faydayı tahmin edeceklerdir.

Widget'ların kullanılması ile inovatif olarak desteklenen bu tür bir servisi başarılı olabilecek bir girişim fikri olarak görüyorum ve modelin incelenmesini öneriyorum. Ayrıca markalar için de böyle bir yapıda yer almanın faydalı olacağı ortada olduğu için, gelir modeli açısından da kabul edilebilir olduğuna inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.