Kolay siteler artıyor

Şubat ayında KolayCevap.com isimli sitesini burada tanıttığım HasKolay grubu, geçen süre içinde birçok yeni servisi bünyesine dahil etti. Bunlardan benim en dikkatimi çeken girişim ise DinleBul.com oldu.

DinleBul.comDinleBul.com bir çeşit yarışma uygulaması. Sisteme kayıt olduktan sonra size dinletilen şarkıları en kısa sürede tahmin edip, müzik bilginiz ile en yüksek puanı almaya çalışıyorsunuz. Ancak DinleBul.com sadece bir yarışmanın ötesine geçerek Web 2.0'a uygun yapısı dahilinde, müzik zevki birbirine uyan kullanıcıları da bir sosyal ağ içine alıyor.

Kolay kullanım ve eğlenceli bir ortam sunan servisi incelemenizi öneriyorum.

Geçtiğimiz günlerde haberdar olduğum bir diğer yeni HasKolay servisi de KolayGele.com.

Kolaygele.comDünya çapında büyük ses getiren Twitter.com modelinde çalışan KolayGele.com üyeleri "Tam şu anda ne yapıyorsun?" sorusunun cevabını tüm üyelerle paylaşıyorlar. Kullanıcıların istedikleri kullanıcıları takibe alabildikleri ve isterlerse favorilerine ekleyebildikleri servis bir süre önce YonjaMediGroup tarafından yayına alınan Nolya.com'la da bu alanda rakip duruma gelmiş oluyor.

Kişisel görüşüm Twitter.com modelinin ülkemizde henüz algılanamadığı yönünde. Malesef bu tür servisler kullanıcıları tarafından sohbet ortamı olarak algılanıyor ve hedeflenen amaca ulaşılması mümkün olmuyor. Umarım bu durum KolayGele.com için farklı olur.

Tekrar HasKolay sitelerine dönecek olursam. Söz konusu sitelere KolayUye.com'a dahil olarak, tek bir kullanıcı hesabı ile giriş yapabildiğinizi hatırlatmak istiyorum.

Burada şimdi detaylarına girmeden bilmenizi istediğim diğer HasKolay siteler ise KolayMelodi.com ve KolayBahis.com.

Servislerin yaratıcılarının ilerleyen dönemlerde hangi alanlarda girişimleri yayına alacaklarını şu aşamada bilmiyorum. Ancak sağlamış oldukları ortak üyelik yapısı sayesinde güçlü bir kitleye ulaşmaları durumunda başarılı olabileceklerine inanıyorum. DinleBul.com için ise büyük bir fırsat gördüğümü özellikle belirtmek istiyorum. Elbette bu fırsat sözünü ettiğim yapı sebebiyle sisteme yeni dahil olacak her girişimin de avantajı olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.