Pikniktube yeni tasarım ve özellikleri ile yayında

Pikniktube yeni tasarım ve özellikleri ile yayında

Pikniktube.comKanal D ve Beyaz Show ortak ürünü olan Pikniktube'un tasarımının ve tüm sisteminin yenilediğini yeni haber aldım. İncelemek için girdiğimde büyük değişim dikkat çekmeyecek gibi değildi.

Eski versiyonuna kıyasla çok daha profesyonel arayüzler, daha hızlı video gösterimi ve ek özellikler yeni versiyon ile kullanıcılarına sunulmuş. Logosu da değişen Pikniktube ismi dışında YouTube benzerliği ile anılmasını gerektiren hiçbirşeyi bünyesinde bırakmamış.

Tasarım yazımın başında da belirttiğim gibi çok daha profesyonel ve başarılı bir yapıya bürünmüş. Sade ve kolay kullanım sunan Pikniktube'un yeni tasarımını gerçekten beğendiğimi söyleyebilirim.

Pikniktube.com

Video gösteriminin hızı ile ilgili daha önceki benzer yazılarımda da dile getirdiğim gibi, incelememi yaptığım saatten mi kaynaklanıyor bilemiyorum ama performansı başarılı buldum. Diğer tarftan da mutlaka sistemde bu konuyla ilgili bir değişiklik olduğunu tahmin ediyorum.

Servisin bence en önemli özelliği bünyesinde bundan böyle "vlog" (video blog) barındıracak olması. Pikniktube kullanıcılarına özel sağladığı adresler üzerinden herkesin kişisel vlog'unu yayınlamasına imkan tanıyor. Bir vlog örneği görmek isterseniz bu adrese tıklayabilirsiniz.

Bir diğer dikkatimi çeken önemli özellik ise daha önce sistemde bulunuyor muydu hatırlayamıyorum ama "Gruplar" özelliği. Farklı konulardaki gruplar kapsamında videoların paylaşılabildiği özellik, kullanıcılara istedikleri gruba üye olma hakkı veriyor. Örnek olarak animasyon filmlere yer verilen "Animasyon" grubunu inceleyebilirsiniz.

Yeni versiyonun logoda yer alan "Beta" ibaresini göz önüne alarak geliştirilmeye devam edileceğini tahmin ediyorum.

Yeteri kadar AJAX ve video sınflandırması için kategoriden bağımsız, sadece etiket sistemi ile işleyen yeni Pikniktube'un önümüzdeki dönemlerde pazarlama konusunda da son derece agresif bir model uygulayacağını düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.