Sosyomat'ın yeni versiyonu ve ilk ekran görüntüleri

Sosyomat'ın yeni versiyonu ve ilk ekran görüntüleri

Webrazzi'nin açılışı Sosyomat tanıtımı ile gerçekleşmişti. Geçen zaman içinde Sosyomat kullanımında ortaya çıkan ihtiyaçlar göz önüne alınarak yeni versiyon üzerinde çalışılmaya başlanmış. Girişimin yaratıcı şirketi Pilli'nin sağladığı özel demo gösterim ile detaylı olarak inceleme fırsatı bulduğum yeni versiyon büyük değişimleri beraberinde getirecek gibi duruyor.

Sosyomat.com

Sosyomat'ın mevcut versiyonundan bence en büyük farkı artık bünyesinde küçük Sosyomat'ları barındıracak olması. Bu özelliği kısaca anlatmam gerekirse.

Söz konusu küçük Sosyomat'lara servis kapsamında "Grup" adı veriliyor. Kullanıcılar istedikleri amaca uygun gruplar kurarak bunları kendi ihtiyaçlarına ve yaratıcılıklarına göre değiştirebiliyor, kullanabiliyorlar. Grup yöneticileri moderatör atayabiliyor ve gruba özel kurallar koyabiliyorlar. Bunun için yeni Sosyomat birçok imkan sağlıyor. Ayrıca bu imkanlar sayesinde Pilli, grupların moderasyonunu grup sahiplerine ve grup sahiplerinin kuracağı ekiplere bırakmış oluyor. Kısacası gruplar ile ilgili hukuki ya da Sosyomat'ın geleceğini etkileyecek bir aksiyon olmadığı sürece Pilli yönetimi herhangi müdahalede bulunmuyor.

Aşağıda demo için kurulmuş 3 grup örneğinin ekran görüntüsü yer alıyor. Resimleri büyütmek için tıklayabilirsiniz.

Sosyomat.com Sosyomat.com Sosyomat.com

Gruplar 3 farklı yapıda kurulabiliyor. Herkese açık gruplar, sadece yönetici onayı ile üye kabul eden gruplar ve hiçbir şekilde ne içeriği ne de üyeleri görünmeyen yeraltı grupları.

Sosyomat bünyesinde kuracağınız grubunuz ile daha doğrusu kendi Sosyomat'ınız ile ihtiyaçlarınıza hatta hayal gücünüze göre sohbet ortamı, paylaşım platformu, topluluk blogu ya da sözlük gibi uygulamalar modelleyebilirsiniz.

Bu büyük değişim ve önemli özelliğin canlı örneklerini gördüğünüz zaman eminim daha net bir tablo ile karşılacaksınız. Bende yarattığı fikir Sosyomat'ın kullanıcılarına sosyal ağ kurma imkanı verdiği yönünde oldu.

Sosyomat.comBir diğer yeni özellik de Sosyomat kullanıcılarının arkadaşları ile daha etkin iletişim içinde olmasını sağlayacak diyebilirim. Yeni Sosyomat ile kullanıcılar arkadaşlarının ne yaptığını biliyor olacaklar. Kullanıcıların çevrimiçi durumlarını ve o anda ya da o günlerde ne ile uğraştıklarını küçük cümleler ile belirtebilecekleri ek özellik servis kullanımının arkadaşlık ve iletişim boyutunu güçlendirecek diye düşünüyorum.

Sosyomat.com

İçeriği sürekli gelişen ve genişleyen Sosyomat'ın bir diğer önemli ihtiyacı da yeni versiyon ile giderilmiş. Gelişmiş takip aracı ile artık kullanıcılar Sosyomat'ta olmadıkları süre içinde arkadaşları ya da tuttukları kişiler neler yapmışlar, ya da üyesi oldukları gruplarda neler olmuş takip edebilecekler.

Sosyomat.com

Sosyomat yeni versiyonunda kullanıcılara bir de blog imkanı sunuyor. Her kullanıcının bir blogu oluyor ve bloglar pillinetwork sitelerinde olduğu gibi kullanılıyor. Her kullanıcının blogu için kullanici.sosyomat.com/blog şeklinde bir adres de yeni versiyondaki bu özellik ile birlikte sunuluyor.

Sosyomat.com

Elbette Sosyomat'ın tüm bu yeni özelliklerinin yanında görsel anlamda küçük değişikliklere uğradını da son olarak belirtmem gerekiyor.

İlk açıldığı günlerden beri takip ettiğim, sahip olacağı başarıyı o günlerde dile getirdiğim, dönem dönem hakkında analizler yayınladığım Sosyomat'ın bu önemli değişiminden heyecan duyduğumu söylemeliyim.

Sosyomat'ın yeni versiyonunun sektörü biraz sallayacağına ve geniş bir sosyal ağ olarak konumunu güçlendireceğine inanıyorum.

Pilli'nin bildirdiğine göre eğer bir değişiklik olmazsa bu hafta içinde yayına girecek yeni Sosyomat'ı takip etmenizi kesinlikle öneririm.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.