Hostbul.net'in satışı yakın mı?

Hostbul.netWebrazzi Forum'da yaklaşık 1 hafta önce yazılan bir mesaj Türkiye'nin en büyük hosting rehberi olan Hostbul.net'in yakında bir satın alma haberi olabileceğini duyurdu.

Bunun üzerine Hostbul.net ile iletişime geçerek konuyla ilgili bilgi istedim.

Aldığım bilgiler Hostbul.net'e ülkemizin bazı hosting şirketlerinin, bir girişim grubunun ve bir de yabancı grubun ilgisi olduğu yönündeydi. Henüz yeni başlayan görüşmeler sebebiyle netlik kazanan bir anlaşma söz konusu değilmiş. Hatta şirket halen yeni tekliflere açık pozisyondaymış.

Hostbul.net'in devri ile ilgili kararı da şirketin hosting alanından farklı konulara geçmek isteğine bağlı olarak aldığını öğrendim.

Hostbul.net yetkilisi ile görüşürken Türkiye'de hosting pazarı ve Hostbul.net'in buradaki konumu hakkında da önemli bilgiler edindim.

Türkiye'deki hosting pazarı tüm dünya genelinde 15. sıradaymış. Hostbul.net'e her ay ortalama 100 firma kayıt yaptırıyormuş. Türkiye'de yılda 400.000 domain/hosting satılıyormuş ve bu satışların da %10 -15 kadarının Hostbul.net üzerinden gerçekleştiği düşünülüyormuş.

Bu %10-15 verisine nasıl ulaştıklarını sorduğumda ise, WebHosting.info sitesinin sağladığı bilgiler ile Hostbul.net'in tıklama ve satış istatistiklerinin birlikte çalışılması ile hesaplandığı söylendi.

Açık söylemem gerekirse, hosting konusunda ne ülkemizde ne de global pazarlardaki durum hakkında pek bilgi sahibi sayılmam. Durum böyle olunca da verileri yorumlamak bana düşmez.

Ancak benim burada ilgilendiğim bir konu var ki, ülkemizde kişisel bir girişim olarak başlayan Hostbul.net de yakında olabilecek satın alma ile yeni alanlara odaklanacak girişimcilere sermaye sağlayacak gibi gözüküyor.

Kişisel görüşümü soracak olursanız Hostbul.net iş modeli olarak doğru modellendiğinde başarı getirebilecek ve nakit akışı sağlanabilecek bir girişimdir. Bu sebeple de yatırımcılar için değerli bir satın alma potansiyeli bulunduğunu söyleyebilirim.

Ama yine bana kalırsa Hostbul.net'i bir hosting şirketi satın almamalı. Çünkü hosting şirketine tahmininden daha az katkısı olacaktır.

Gelişmeleri haber aldığım sürece paylaşmaya devam edeceğim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.