Çocuklar için güvenli internet Firefox'la çok kolay

Çocuklar için güvenli internet Firefox'la çok kolay

Glubble isimli Firefox eklentisi sayesinde aileler çocuklarını internet üzerinde zararlı olabilecek içeriklerden kolaylıkla uzak tutabiliyorlar.

Diğer tüm Firefox enlentileri gibi kolaylıkla kurulan Glubble, Firefox'a hem çocuklara özel bir arayüz yaratıyor hem de ailelerin çocuklarının internet aktivitelerini rahatlıkla takip etmesine olanak tanıyor.

Glubble'ın çok önemli birkaç özelliği var. Bunlardan birincisi aile ve çocuk olarak kullanıcı hesaplarını iki kategoriye bölmüş olması. Aile hesabının şifresi ile giriş yapıldığında Firefox normal moduna dönüyor, çocuk hesabında ise bahsettiğim özel çocuk arayüzü ile kısıtlanmış Firefox özellikleri devreye giriyor.

Örnek vermek gerekirse, çocuk hesabı ile giriş yapıldığında tüm favoriler ve diğer kurulu eklentiler devre dışı kalıyor.

Glubble.com

Glubble'ın çocuklar için de iki ayrı hesap seçeneği var. Okuma yazma bilen çocuklar ve bilmeyen çocuklar şeklinde. Bu hesaplar arasındaki en önemli fark ise, okuma yazma bilmeyen çocuklar için adres barının yerine ikonlar ve bunlara bağlı önceden ayarlanmış web sitelerinin kullanılabiliyor olması.Kişisel görüşümü soracak olursanız normalde ücretli olan bu tür uygulamaların Firefox eklentisi olarak sunuluyor olması ve tabi ki ücretsiz olması aileler için bulunmaz bir nimet. İlerleyen dönemlerde Glubble'ın ücretli versiyonları da olacakmış ancak sitelerinde belirttikleri kadarıyla herzaman bir ücretsiz paketi bulunacakmış.

Firefox eklentisi olması dolayısıyla kolay kullanım ve kurulum imkanları sunan Glubble'ı denemeye değer diye düşünüyorum.

Kaynak: ReadWriteWeb

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.