Uçak fiyatlarını anlık kıyaslamak için Bulucak.com

Uçak fiyatlarını anlık kıyaslamak için Bulucak.com

Bulucak.comBulucak.com seçtiğiniz tarih aralığı ve gitmek istediğiniz yere göre farklı havayolu şirketlerinden mevcut uçuşları ve uçuşların fiyatlarını anlık olarak çekerek size sunan yeni nesil bir bilgi servisi.

Fiyat kıyaslama servislerine göre farklı bir modelde çalışan Bulucak.com'u bu alandaki rakiplerinden ayıran en önemli özelliği Flash destekli arayüzü sayesinde oluşan kolay kullanımı ve elbette veriyi anlık sağlamasından dolayı sunduğu doğruluk garantisi.

Bir süre önce tanıtımını yayınladığım Mulakat.tv'nin geliştiricisi olan Inveon'un ürünü olan Bulucak.com, şirketin geliştirmiş olduğu dikey arama (vertical search) teknolojisi ile hazırlanmış.

Bulucak.com

Bulucak.com'un arayüz tasarımı yazımın girişinde de bahsettiğim gibi Flash teknolojisi ile oluşturulmuş. Arama kriterlerini seçmekten, arama sonuçlarını filtrelemeye kadar tüm işlemler bu yapı üzerinden gerçekleşiyor.

Servisin altyapısı üzerinden turizm acentalarına, havayolu şirketlerine, seyahat portallarına ve otellere sağlayabildiği ek servisler de bulunuyor. Gelir modeli olarak bu tür ek servislerin yanında, aramanın anlık yapılmasından dolayı oluşan kısa zaman aralığında sponsor reklamlara da yer veriliyor. Elbette bu durum servisin ana sayfasındaki reklamlardan arınmışlığın sebebi olarak değerlendirilebilir.

Gerçekleştirdiğim testler sırasında başarılı ve doğru sonuçlara ulaştığım Bulucak.com'un teknolojisi ve sağladığı imkanlardan dolayı kısa sürede hem internet kullanıcılarının hem de yatırımcıların dikkatini çekeceğine inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.