OrtaKantin.com etiketlerle ipucu veriyor

Web 2.0 ile birlikte herhalde en çok kullanılan bir diğer terim de etiket (tag) olmuştur. Aslına bakarsanız semantik web'in altyapısını hazırlamak olarak gördüğüm etiket sistemini kullanmayan yeni nesil web servislerinin sayısı da bu yaklaşımın eseri olarak son derece az diyebilirim.

Bir süre önce incelediğim OrtaKantin.com'da sistemini Web 2.0 standartlarına taşımak için geçtiğimiz günlerde etiket sistemini devreye aldı.

Servis kapsamındaki forum başlıkları, gruplar ve fotoğraflar bundan böyle etiketlenerek OrtaKantin.com kullanıcıları için çok daha keyifli bir tecrübe yaratıyor.

Ancak OrtaKantin.com hepimizin kullandığı "etiket" terimini "ipucu" şeklinde kullanarak, aslında sistemi devreye almasının kullanıcılarına kattığı faydayı çok daha doğru şekilde tanımlamış.

Ana sayfasından sunduğu etiket bulutu aynı zamanda standart kategoriler ile de ayrılmış ve bu alan AJAX ile de desteklenerek kullanım olabildiğince kolaylaştırılmış.

Yapılmış olan yenilikler ile OrtaKantin.com ilk açıldığı günlerde sahip olduğu komünite özelliğini bilgi paylaşımını destekleyerek ve elbette bilgiyi organize ederek bir basamak daha ileriye taşımış diyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.