KolayCevap.com'a sorun kullanıcıları cevaplasın

KolayCevap.com'a sorun kullanıcıları cevaplasın

KolayCevap.comKolayCevap.com adından da anlaşılabileceği gibi bir tür soru cevap servisi. Dünyadaki örneklerini düşündüğümde aklıma ilk olarak askeet.com ve Yahoo! Answers geldi.

Sistemin standart soru ve cevap bölümü dışında "En iyi cevap" ve "Puan Sistemi" gibi özellikleri de bulunuyor. Kullanıcıların sorduğu sorulara elbette yine KolayCevap.com'un kullanıcıları tarafından cevaplar gönderiliyor. Soruyu soran kişi verilen cevaplar içinden en iyisini seçebileceği gibi, en iyi cevap kullanıcılar tarafından oylama ile de belirlenebiliyor.

Puan sisteminde ise, sitede gerçekleştirilen birçok aktiviteden kullanıcılar puan topluyor. Cevabı en iyi seçilen kullanıcı, soru soran kullanıcı, cevap veren kullanıcı hatta sorusuna cevap bulamayan kullanıcı bile KolayCevap.com'dan belirli oranda puan kazanıyor.

Tasarım olarak başarılı ve kullanışlı bulduğum servis kısa sürede etkileşimli modeli sayesinde içeriğini genişletmiş gibi gözüküyor.

KolayCevap.com

Bana göre sistemin en keyifli bölümlerinden birisi de, kuşkusuz pazarlama adına KolayCevap.com'a değer katmıştır, ünlülerden ödüllü sorular bölümü.

Şu an için bu bölümde Yaşar ve Avrupa Yakası'nın KubilayVural Çelik'ten sorular yer alıyor ve kullanıcılardan oldukça ilgi görümüş gibi görünüyor.

Açık söylemek gerekirse böyle bir servisin ülkemizde nasıl bir seviyeye gelebileceğini kişisel olarak merak ediyordum. Sanırım KolayCevap.com önümüzdeki dönemlerde benim merakıma da cevap bulacak.

Eğer kullanıcı yoğunluğunu sağlayarak başarılı olursa, özellikle farklı reklam modellerinin uygulanabilecek olmasının avantajı ile gelir elde edebilir düşüncesindeyim. Sonuçta ağızdan ağıza pazarlama adına reklamveren için soru sormak güzel olabilir herhalde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.