İzlesene.com hakkında merak edilenler

İzlesene.com hakkındaki yazımı yayınladıktan sonra sitenin sahiplerinden Şenel Şahin bana bir e-mail gönderdi ve sonrasında kısa bir görüşme ile merak ettiğim ve eminim sizlerinde öğrenmek isteyeceğiniz soruların cevaplarını verdi.

Öncelikle kendisi internet alanındaki lider firmalarda çalışmış bireysel bir girişimci ve izlesene.com'u kendisi gibi yine bu alanda tecrübe sahibi ortağı ile birlikte kurmuşlar.

Merak edildiğine emin olduğum için hemen başlangıç olarak şunu belirteyim. Bugüne kadar ülkemizdeki birçok büyük kurumdan satın alma teklifleri aldıkları doğru. Ancak sonuçlanan bir anlaşmaları bulunmuyor.

Diğer bir merak konusu da olası yasal problemlerdi. İzlesene.com'daki içeriklerin telif hakları ile ilgili henüz yasal bir problem yaşamamışlar ancak şikayet geldiği durumlarda ya telifleri ödüyor ya da videoları yayından kaldırıyorlarmış.

Servisin video içeriği sunuyor olması hepimizin maliyetler konusunda düşünmemize sebep olmuştu. Bu konuda da kendilerinden bilgi aldım. İzlesene.com'un şu an için aylık ortalama 10.000 Euro'nun üstünde bir gideri söz konusu.

Buna karşılık aldıkları herhangi bir yatırım desteği şu an için bulunmuyor. Bu konudaki gelişmeleri zaman gösterecekmiş.

Böylesine bir maliyete rağmen henüz sitede iş modellerine bağlı bir gelir modellerinin olmaması da dikkatimizi çekmişti. Bu konuda ise yakın zamanda reklamlar ile ilgili bir çalışmaları olacakmış.

Son olarak belki en merak edilen konulardan bir tanesini paylaşmak istiyorum.

İzlesene.com'un şu an için günlük ortalama 300.000 ziyaretçisi ve 5-6 milyon arası sayfa gösterimi bulunuyormuş. Servisin henüz birkaç aylık olması ve ülkemiz standartlarını göz önüne alıp hiç de fena sayılmayacak değerler olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Bu kısa sohbetimizde aldığım bilgileri ana hatlarıyla sizlerle paylaşmaya çalıştım. Kişisel fikrimi sorarsanız.

Mutlaka sistemlerindeki geliştirme çalışmalarına devam edeceklerdir ve başarılarını sağlam tutmak için gerekli altyapıyı oluşturacak ve koruyacaklardır.

En azından yakın gelecekte herhangi bir satış haberi duyacağımızı sanmıyorum çünkü bu konuda çok da heyecanlı yada tabir-i caizse meraklı değiller. Şu aşamada görünün o ki, amaçları servislerini geliştirmek ve hedeflerine ulaşmak için stratejik hamlelerini doğru yapmak.

İzlesene.com'un tecrübeli yönetimi sayesinde sektörde şu anda bulunduğu konumdan çok daha iyi pozisyonlara geleceğine inanıyorum.

Ama şunu da unutmamak gerekiyor ki video alanına önümüzdeki aylarda daha birçok oyuncu girecek ve bu oyuncuların birçoğu ülkemizin en büyük şirketleri arasından çıkacak. Şu an için çalışmalarını sürdürdüğünü bildiğim çeşitli sektörlerden 4 büyük kuruluş olduğunu belirtmeliyim.

Kısacası rekabetin kızışacağı kesin. Gördüğüm o ki bundan sonrasında kullanıcı odaklı ve servisini Web 2.0 konseptine en uygun şekilde modelleyen kazanacaktır. Elbette altyapısını ve bunu destekleyecek yatırım desteğini güvence altında tutmak da bir zorunluluk olarak bu alandaki girişimlerin karşısına çıkacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.