Dijital dergi dünyası eMecmua.com

eMecmua.comİnternet üzerinden online dergi yayını yapan web sitelerini biliyoruz ancak birbirinden farklı birçok dergiyi aynı platform üzerinde sunan eMecmua hem servis kalitesi hemde oluşturduğu iş modeli ile konuşulması gereken bir girişim olarak dikkat çekiyor.

BE2DO tarafından geliştirilmiş olan eMecmua'nın kaliteli tasarımı, kolay kullanımlı kategori sistemi ve dergi inceleme aşamasında sağlamış olduğu flash arayüzü son derece başarılı.

Sistem dahilindeki dergileri okuyabilmeniz için öncelikle üye olmanız gerekiyor. Bu noktada istenilen zorunlu bilgilerin günümüz web trendleri ile bağdaşmayacak kadar çok olduğunu vurgulamakta fayda var. BE2DO büyük olasılıkla güçlü bir CRM altyapısı kurmak istiyor ve bu sebeple üyelik formunda segmentasyon amaçlı bilgileri kullanıcılarından toplamaya çalışıyor. Ancak yine de mevcut servis üyeliği esnasında zorunlu tutulan alanların gözden geçirilmesinde fayda olabilir. Sonuçta ulaşabildiği kullanıcı sayısı ile orantılı olarak bünyelerindeki dergi sayısı artacaktır.

eMecmua.com

eMecmua'da şu anda toplam 24 dergi bulunuyor ve bunların büyük bölümü kurumsal yayınlar olarak göze çarpıyor. Ayrıca ilgilenen firmaların kataloglarını da yine eMecmua üzerinden yayınlayabileceğine dair bilgileri sitede görebiliyoruz. İş modelinin başarıya ulaşması noktasında da zaten bu eğilim kendilerine avantaj sağlayacaktır düşüncesindeyim.

Bugün dışarıda herhangi bir yerden satın alamayacağınız birçok kurumsal dergi var. Örnek vermek gerekirse eMecmua'da da yer alan Ulusoy'un Travel'ı yada Carousel'in Instyle'ı birçok kullanıcının online olarak okumak isteyebileceği yayınlar olarak düşünülebilir. Bunun yanında yine firmaların kataloglarını mevcut platform üzerinden yayınlıyor olmak servise olan ilgiyi artıracaktır.

eMecmua'nın ilerleyen dönemlerde bünyesinde daha çok dergiyi barındırıyor olacağı kesin ve bir web girişimi olarak da hem yaratıcılarını hem de kullanıcılarını memnun edeceği her halinden belli oluyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.