Addgoo açılış sayfanız olmaya aday

İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğunun açılış sayfası olarak Google'ı tercih ettiğini farkeden Addgoo.com'un yaratıcıları bu eğilimden fırsat yaratmak için açtıkları servislerini bir süre önce kullanıcıların beğenisine sundular.

Site "netteki açılış sayfanız" sloganıyla kullanıcılarına başlangıç sayfalarında en çok ziyaret ettikleri siteleri saklama ve çeşitli sitelerde arama yapma imkanı sunuyor.

Üyelik gerektiren servisin alanındaki diğer Web 2.0 örnekleri ile karıştırılmaması gerekiyor. RSS eklemek yada güncel hava yada döviz bilgilerine ulaşmak gibi özellikleri bulunmayan servis, gördüğümüz kadarıyla şu aşamada sadece linklerinizi saklamanıza olanak tanıyor.

Ancak geniş çaplı özellikleri olmamasının yanında internet kullanıcılarının başlangıç sayfası olarak belli başlı ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacağını düşündüğümüz birkaç özelliği bulunuyor.

Addgoo'da yaratmış olduğunuz sayfanızda üst tarafta yer alan arama kutusu Google üzerinden arama yapmasının yanında Ekşi Sözlük, Türk Dil Kurumu Sözlüğü, Sesli Sözlük, IMDB, Download.com gibi sitelerde de arama yapmanızı sağlıyor. Diğer bir göze çarpan özellik ise, Addgoo'nun eklemiş olduğunuz linklere tıklama oranlarınızı sayması ve kategoriler içinde en çok kullanmış olduğunuz linki en üstte listelemesi.

Bahsettiğimiz bu iki özellik hakkında biraz düşündüğümüzde başlangıç sayfası olarak kurgulanmış bir sitenin kullanıcılarına sağladığı gerçekten basit ama önemli imkanlar diyebiliriz.

Addgoo.com

Addgoo yetkililerinin vermiş oldukları bilgilere göre site henüz Türkçe ve İngilizce olarak servis yapıyor, kısa süre içinde ise Fransızca, İtalyanca, Almanca ve İspanyolca dilleri ekleniyor olacakmış.

Ülkemizdeki her internet kullanıcısının RSS yada benzeri teknolojileri kullanmadığını göz önünde bulundurup, genel anlamda ortalama bir internet kullanıcısının beklentilerinin ne olduğunu iyi analiz ettiğini düşündüğüm Addgoo'nun basit ama etkili servisi sayesinde istediği kullanıcı profiline ulaşabileceğini düşünüyorum.

Yeni nesil web trendlerini girişimine uygulaması durumunda ise daha geniş kitlelere ulaşıp başarılı olacağına inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.