ek$i sözlük tadında radyo: ek$i wave

Ülkemizin en çok ziyaretçi alan web siteleri arasında Alexa istatistiklerine göre 26. (yirmialtı) sırada yer alan Ekşi Sözlük internet üzerinden radyo yayını yaptığı ikinci servisini açtı.
ek$i sözlük tadında radyo: ek$i wave

Ek$i WaveÜlkemizin en çok ziyaretçi alan web siteleri arasında Alexa istatistiklerine göre 26. (yirmialtı) sırada yer alan Ekşi Sözlük internet üzerinden radyo yayını yaptığı ikinci servisini açtı.

Bir süre önce Radyo Ek$i ile bu alana girmiş olan Ekşi Sözlük şimdi de ek$i wave ile kaliteli müziği dinleyicilerine ulaştırmayı hedefliyor.

ek$i wave yayınına hergün öğlen 12:00'den sonra başlıyor ve müzik türü olarak kaliteli elektronik müziği dinleyicilerine sunuyor.

Radyoyu dinlemek için Winamp, Vlc Player, Media Player yada Foobar gibi aac+ formatını destekleyen programlardan bir tanesine ihtiyacınız olacak. Her ne kadar Media Player aac+ formatını desteklemese de, Orban plug-in'ini birkaç dakika içinde kurarak formatı desteklemesini sağlayabiliyorsunuz. Media Player ile yaptığımız testlerde radyo yayının çok net alındığını da belirtmekte fayda var. Şu an için hiçbir maddi kaygısı olmayan ek$i wave tamamen gönüllü Dj'ler ile çalışmaktadır.

Ek$i Wave

İlerleyen dönemlerde radyonun reklam verenlerin büyük ilgisine maruz kalacağına eminim, ve iş modeli olarak da reklam jingle'ları ile kendisine güçlü bir pazar kazanacağını düşünüyorum. Elbette Google'un bir süre önce basına duyurduğu yeni servisini de unutmamak ve göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Haberdar olmayanlar için tekrarlamakta fayda var, Google uydu üzerinden yayın yapan XM Satelite Radio ile yaptığı antlaşma ile bir süre önce satın aldığı dMarc reklam şirketinin reklam verenlerine radyo yayınında reklam hizmetini vermeye başlamıştı.

Bu servisi 2006'ın son çeyreğinde Google AdWords müşterileri için kullanıma açacağını açıklayan firmanın diğer radyo kanalları için bu servisi ne zaman kullanılabilir kılacağını bilemiyorum ancak uzun vadede bir fırsat olarak bu alandaki girişimlerin karşısına çıkacağı kesin. Özellikle de last.fm gibi servislere olan talep bu derece artmaya devam ederse, Google bu alanda mutlaka servislerini genişletecektir. Unutmadan ek$i wave'in last.fm sayfasını da ziyaret edebilirsiniz. ek$i wave için bu öngörüler bir fırsata dönüşür mü onu zaman gösterecek ancak o zamana kadar ek$i sözlük tadındaki radyonun kaliteli müziği sevenlerine ulaştıracağı kesin.

DÜZELTME: Ekşi Wave yönetiminden aldığım e-mail'den sonra yazımda bahsettiğim birkaç noktayı düzeltmem gerektiği anlaşılıyor.

Öncelikle Ekşi Wave tamamen Ekşi Sözlük yazarları tarafından kurulmuş Ekşi Sözlük ile hiçbir resmi bağı olmayan farklı yönetim yapılanmasına sahip bir oluşumdur. Aynı Radyo Ekşi'de olduğu gibi.

Ayrıca Ekşi Wave'de kullanılan aac+ formatı radyonun web sitesinden bağımsız dinlenebilmesine imkan sağlıyormuş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.