Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 10'uncu dönem girişimlerinin belli olduğunu daha önce aktarmıştık. Workup Girişimcilik Programı 10'uncu dönem mezunlarının hangi girişimler olduğu Workup Demo Day'de açıklandı.
2017 yılının Mayıs ayında başlatılan Workup Girişimcilik Programı'na bugüne kadar 15 bin üzerinde girişim programa başvurdu. Fintech, yapay zeka çözümleri, web3, metaverse, blockchain gibi alanlarda faaliyet gösteren 140 girişimin kabul edildi. 5 yıldır devam eden programdan 100 girişim mezun oldu. 40 girişim ise 15 milyon dolar yatırım aldı.
Etkinliğin açılış konuşması İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran tarafından yapıldı. Aran, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 10'uncu dönem mezunlarını veriyor olmanın önemine dikkat çekti. Workup Girişimcilik Programı'nın mezunları arasında yer alan girişimlerin üçte ikisi yoluna devam ettiğini belirten Aran, böyle bir işe neden girdiklerini anlattı. Hakan Aran İş Bankası'nın toplumdan aldığını topluma vermek ve bankanın toplum için var olduğunu söyleyerek Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.
Girişimlerle aynı havayı soluma ve dünyanın yöneldiği teknolojik çözümlerin takipçisi olma yaklaşımı çerçevesinde yeni bir adım daha atacaklarını ifade eden Aran, “Workup ve Workup Agri başta olmak üzere yürüttüğümüz girişimcilik programlarını da İş Kuleleri’ne taşıyoruz. Böylece, İstanbul Girişimcilik Şubemizin açılmasının ardından, ofisini İş Kuleleri’ne taşıyan girişimcilik ekosisteminin önemli temsilcilerine Workup’ı ekliyor ve burayı girişimcilik üssüne dönüştürüyoruz” diye konuştu.
Workup Programı’nda Workup Agri ile tarım dikeyini yarattıklarını hatırlatan Aran, “Bunların yanına iki dikey daha ekliyoruz. Biri yapay zekâ dikeyi, diğeri de oyun alanı… Dolayısıyla bundan sonra tarımın yanı sıra yapay zekâ ve oyun alanındaki girişimcileri de aktif olarak hem hızlandırma programlarıyla hem de doğrudan Girişim Sermayesi Yatırım Fonu aracılığıyla destekleyen bir İş Bankası göreceksiniz” dedi.
Hackquarters Kurucu ve CEO'su Kaan Akın da etkinlikte bir konuşma yaptı. Akın, Workup Girişimcilik Programı'nın girişimcilik dünyasındaki yeri ve öneminden bahsetti. Türkiye'de ekosistemin nasıl değiştiğini, İş Bankası ile yollarının nasıl kesiştiğini, programın nasıl tasarlandığını anlattı.
Girişimlerin hızlanmalarına yardımcı olan Workup Programı’nın 10'uncu döneminde girişimler, Hackquarters yürütücülüğünde ve Kolektif House ev sahipliğinde 4 ay boyunca alanında uzman mentorlar, banka iştirakleri, ekosistem temsilcileriyle bir araya geldi. Girişimlerin Workup Girişimcilik Programı'na kabul edilmelerinin ardından girişimlerin güncel durumları ve desteğe ihtiyaç duydukları noktalar birebir görüşmelerle tespit edildi. Uygun eşleştirmeler ve yönlendirmeler yapılarak girişimlere ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilmiş bir program hazırlandı.
Workup Girişimcilik Programı'nın 10'uncu döneminde mezun olan girişimler şöyle sıralandı.
Abonesepeti: Kullanıcıların aboneliklerini başlatma, yönetme, sonlandırma ve daha fazlasını yapmasına yardımcı olan bir abonelik yönetim platformu.
Hipokid: Çocuk aktivitesi arayan ailelerle bu aktiviteleri sunan kurum ve kişileri buluşturan dijital pazar yeri.
Finso: Tüketici kredilerini dijitalleştirerek, son kullanıcıların fiziki mağazalarda ve e-ticarette alışverişlerini tamamlamasını sağlayan yazılım.
Kaira Network: Web 3.0 toplulukları için çoklu zincir, merkezi olmayan, kullanıcıların sosyalleşirken sansürden korkmadan etkileşim kurmalarına, içerik oluşturmalarına ve token ödülleri kazanmalarına olanak tanıyan sosyal ağ girişimi.
Memotive: Çalışanlarının deneyimlerini iyileştirerek motivasyon ve bağlılıklarını artırmak isteyen kurumsal şirketler için temas noktalarını dijitalleştiren ve tek platforma toplayan uygulama.
İnteraktif Kredi: Borç alacak ilişkisi içerisindeki tarafların geri ödeme gücünün tespit edilmesi, vadelerin ve limitlerin belirlenmesi konusunda yeniden bir güven skoru oluşturarak kullanıcılara yapay zekâ tabanlı karar desteği için finansal raporlar sunan yazılım.
F-Ray: Halka açık veya halka kapalı tüm şirketlerin anında algoritmik finansal analiz ve değerlendirmelerini yaparak, finansal tablo yorumlayıcılarına zaman ve verimlilik kazandıran makine öğrenmesi yazılımları geliştiren girişim.
Magnus: Yapay zekâ tabanlı portföy optimizasyon ve robo danışmanlık platformu sunarak yatırımcıların risk profili, beklentileri ve kısıtları doğrultusunda optimal varlık dağılımı sağlayan platform.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap