Analitik servisi Rakam, 500 Istanbul'dan tohum yatırım aldı

Analitik servisi Rakam, 500 Istanbul'dan tohum yatırım aldı

Online pazarlama ve ölçümleme alanında SaaS tabanlı bir analitik platformu sunan Rakam, 500 Istanbul ve 500 Startups ortaklığında tohum yatırım aldı.

Rakam ayrıca 500 Startups'ın Mountain View'daki Batch 21 hızlandırma programına da kabul edildi150 bin dolar civarında olduğunu tahmin ettiğimiz yatırım sonrası operasyonlarını ABD'ye taşıyan Rakam, global büyümesini hızla sürdürme niyetinde.

Veri odaklı girişim ve şirkeleri hedefleyen Rakam için çok sayıda kaynaktan veri toplayıp bunları saklayan ve anlamlandıran bir platform diyebiliriz. Rakam, daha çok veri odaklı şirketlere tek bir noktadan sahip oldukları tüm verileri işleme ve analiz etmeye odaklanıyor.

Sunduğu platform, Intercom’dan Pipedrive’a, Facebook Ads’den Google Adwords’e kadar bir çok farklı hizmet veya platformla otomatik olarak entegre edilebiliyor. Bugün OLA Cabs, Genart, Scorp, Twentify ve Qordoba gibi şirketlere hizmet veren Rakam, aynı zamanda açık kaynak olarak GitHub'da da erişilebilir durumda.

Analiz platformu aylık bir milyardan fazla aksiyon işliyor

Bugüne kadar 10 müşteriye ulaşan ve aylık 1 milyarın üzerinde aksiyon işleyen Rakam'ın açık kaynak versiyonunun kullanımı tamamen ücretsiz. Diğer yandan hem daha fazla özellik hem de sunucu ve entegrasyon hizmetleri gibi hazır bazı  çözümler isteyenler içinse 3 farklı paket mevcut.

Rakam ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Rakam kurucu ortakları: Nurkan Kırkan (solda) ve Burak Emre Kabakçı
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.