Apple'ın ilk orijinal TV serisi Planet of the Apps yayınlandı

Apple'ın ilk orijinal TV serisi Planet of the Apps yayınlandı

İlk kez Temmuz 2015'te karşımıza çıkan Apple'ın Planet of the Apps televizyon serisi, yaklaşık iki yılın ardından bugün yayın hayatına başladı. Oldukça ilginç bir konsepte sahip olan Planet of the Apps, uygulama geliştiricilere odaklanıyor. Bir uygulamanın geliştirilme sürecini izleyicilerine aktarmak isteyen Planet of the Apps'in jüri koltuklarında ise önemli isimler oturuyor.

Jürisi Gwyneth Paltrow, Will.i.am, Gary Vaynerchuk ve Jessica Alba gibi isimlerden oluşacak olan Planet of the Apps, The Voice ve Shark Tank serileri ile benzer bir prensibe sahip ve geliştiricilerin serüvenini gözler önüne seriyor. 10 bölümden oluşan Planet of the Apps'in her bir bölümünde yarışmacılar geliştirdikleri uygulamaları jüriye sunup, onları ikna etmeye çalışacak. Program Apple Music'in yanı sıra iTunes'dan da yayınlanacak.

10 milyon dolara varan finansman desteği

Reuters'a göre Planet of the Apps'in ilk iki bölümünde geliştiriciler online alışveriş, kampüs güvenliği ve okul alanlarındaki uygulamalarını tanıtacaklar. Planet of the Apps'in finaline kadar gelebilen geliştiricilerin uygulamaları için 10 milyon dolara kadar finansman bulabileceği de belirtilmiş.

Planet of the Apps'in yeni bölümlerinin Salı günleri yayınlanacağını da ekleyelim. Apple Music servisini orijinal içeriklerle zenginleştirme konusunu oldukça ciddiye alan Apple, Planet of the Apps ile başlayan serüvene 8 Ağustos’ta yayınlanacak olan Carpool Karaoke serisi ile devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.