Google Adwords, Google Optimize ve Google Survey 360 ile birleşiyor

Google Adwords, Google Optimize ve Google Survey 360 ile birleşiyor

Google, Adwords kullanıcıları için hedef kitleleri hakkında daha fazla veri toplayıp, kampanyaları daha iyi optimize edecek bir yenilik duyurdu. Birkaç gün önce, Google Surveys 360'la entegre olan Google Adwords, çok yakında Google Optimize ile de birleşerek ilk kez görücü karşısına çıkacak.

Bu arada belirtelim henüz ülkemizde hizmet vermeyen reklam modelinin Google'ın geçtiğimiz günlerde ülkemizde açtığı Google Ödüllü Anket uygulamasının ardından gelmesi de muhtemel.

Google Surveys 360

Google Adwords’ün yeniden pazarlama listeleri, Surveys 360’da hedeflenerek kullanılabiliyor. Artık işletme sahipleri hedef kitlelerinin davranışları hakkında daha fazla veri toplayabilmek için yeniden pazarlama listesindeki kullanıcılarına anket gönderebiliyor.

Örneğin, bir işletme, alış-veriş yapan hedef kitlesine satın alma işlemi tamamlanmadan alış-veriş sepetini neden terkettiğini artık bir anketle sorabiliyor. Google, bu konuda genel olarak yeniden pazarlama listesinde yer alan kullanıcıların dönüşüm yapıp yapmadıklarının sorulmasını tavsiyede ediyor. Öte yandan bu bilgiler,  pazarlama mesajlarının yeniden düzenlenmesinde de kullanılabilir.

Google Optimize

Diğer bir konu ise, Google Optimize ile Google Adwords'ün birbirine entegre olması. Bu yenilik pazarlamacıların özel açılış sayfalarını daha kolay oluşturmalarını ve test etmelerini sağlayacak. Açılış sayfalarının, bir reklamın anahtar kelime, reklam grubu, kampanyayı temel alarak kişiselleştirilmesi mümkün oluyor.

Google Adwords’ün Optimize ve Optimize 360 ile birleşmesi önümüzdeki haftalarda mümkün olabileceğini de buradan duyuralım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.