Microsoft'un geliştirici konferansı Build 2017'de tanıttığı her şey

Microsoft'un geliştirici konferansı Build 2017'de tanıttığı her şey

Microsoft'un, geliştiricilere yönelik yılın en büyük etkinliği Microsoft Build 2017, 10 Mayıs'ta San Francisco'da, CEO Satya Nadella'nın konuşmasıyla başladı. 12 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan etkinlikte geliştiriciler için önemli duyurular paylaşan Microsoft'un, Build 2017'nin ilk gününde paylaştığı en önemli güncellemeler şu şekilde:

500 milyon aylık aktif kullanıcı

Microsoft'un duyurduğu ilk ve en önemli istatistik, Windows 10 kurulu cihazların aylık aktif kullanıcı sayısının 500 milyona ulaşması oldu.

Gerçek zamanlı PowerPoint tercümesi

Microsoft'un yoğun bir şekilde üzerinde çalıştığı gerçek zamanlı çeviri, "Presentation Translator" özelliği ile artık sunum yapan ve dinleyen kişiler arasındaki bir bariyeri daha ortadan kaldırıyor. Sunum ekranındaki yazıları direkt olarak çevirebilen bu uygulama, şimdilik Arapça, Çince, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Rusça ve İspanyolca'yı destekliyor. Bu özellik sayesinde PowerPoint'te sunum yazarken ekranın sağ tarafına, bu çevirilerin gösterileceği bir ekran ekleyebiliyorsunuz.

Cortana geliştiricilere açıldı

Geliştiricilerin Microsoft'un sanal asistanı Cortana için yeni özellikler geliştirebileceği duyuruldu. Şu anda 141 milyon kişinin Cortana kullanıyor olması, bir çok geliştirici için iyi bir rakam ve motivasyon. Ayrıca geliştirilecek özellikle onaylanırsa, Cortana yüklü tüm cihazlarda bu özellikler kullanılabilecek.

Mac kullanıcıları için Visual Studio duyuruldu

Geçen yıl duyurulan ve birçok Mac kullanıcısının merakla beklediği haber bugün geldi. Visual Studio resmen MacOS'da. Geliştiriciler, MacOS üzerinden native mobil uygulamar, Windows ve Mac uygulamaları geliştirebilecek.

Microsoft bilişsel hizmetler için özel modeller

Microsoft'un makine öğrenme alanında sunduğu bilişsel hizmetler (cognitive services) giderek gelişiyor olsa da her zaman istenilen sonuçları veremiyor. Artık yüz tanıma ve A/B test motorlarında kullanıcıların kendi görselleri ve alanlarını kullanarak özelleştirilmeler yapmalarına izin veriliyor.

Azure üzerinde yapay sinir ağları eğitimi için yeni bir hizmet başlıyor

Microsoft bugün "Azure Batch AI Eğitimi"nin başlatıldığını duyurdu. Bu, Azure Cloud sistemi üzerinde yapay sinir ağlarının toplu olarak eğitilebileceği yeni bir hizmet anlamına geliyor. Başka bir deyişle her geliştiricinin kendi yapay zeka modellemesi üzerinde çalışabileceği ve altyapıyı Microsoft'un sunabileceği ortak bir taban. Henüz herkese açılmayan bu sistemin tüm kullanıcılara açılacağı tarih açıklanmadı.

Azure Mobile uygulamaları yayınlandı

Microsoft'un bulut tabanlı bilgi işlem platformu Azure, artık Android ve iOS platformlarından yönetilebiliyor. Bir mobil uygulamayla bu kadar büyük bir platform üzerinde çok fazla düzenleme ve geliştirme yapamayabilirsiniz ama temel değişiklikler ve daha önemlisi gerçek zamanlı istatistikler için bu uygulamalar oldukça değerli olacaktır.

Microsoft'un konferans boyunca yaptığı önemli duyuruları paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.