Elektrikli taksilere odaklanan yerli girişim MaxiTaxi, açılışı Budapeşte'den yaptı

Elektrikli taksilere odaklanan yerli girişim MaxiTaxi, açılışı Budapeşte'den yaptı

Mobil uygulama geliştirme konusunda uzmanlaşan ALL-IN Medya, elektrikli taksi çağırma uygulaması MaxiTaxi’yi Budapeşte’de hizmete sundu.

ALL-IN Medya, bugüne dek 85 farklı müşterisi için 150 'den fazla uygulama geliştiren Ankara merkezli bir şirket. Fatih Yüksel tarafından kurulan ALL-IN Medya'nın beş farklı ülkeden müşterileri ve Ankara'nın yanısıra Hindistan (Indore) ve Macaristan (Budapeşte) ofisleri bulunuyor. MaxiTaxi de şirketin en yeni uygulamalarından biri ve tamamen elektrikli taksi çağırma işine odaklanıyor.

Dünyada gelişmekte olan elektrikli taksi pazarında kendine yer açmak isteyen MaxiTaxi, aslında mobil tarafta ciddi bir farklılık sunmuyor. Yani benzer uygulamalarda olduğu gibi mobil uygulama üzerinden bir araç/taksi çağırıyor ve yolculuğunuzu gerçekleştiriyorsunuz. Ardından taksimetre tutarını dilerseniz mobil uygulama üzerinden yapıyorsunuz ve taksici bu tutarın küçük bir kısmını MaxiTaxi'yle paylaşıyor.

elektrikli-taksi-cagirma

Budapeşte'de kullanımda, Ankara ve İstanbul için testler devam ediyor

Diğer yandan MaxiTaxi, sadece ama sadece elektrikli araçlara odaklanarak farkını ortaya koyuyor. Sessiz çalışan, çevreci araçların kullanımı hem sürücüler hem de yolcular için ayrı bir konfor farkı getiriyor. Bu konforu ilk olarak Budapeşte'de sunmaya başlayan girişim, bir kaç ay içinde 68 elektrikli taksi ve 750 müşteriye ulaşmış. Bir yandan da Ankara ve İstanbul'da da test çalışmalarına başlamış.

elektrikli-taksi
MaxiTaxi.co ile yapılan 485 elektrikli taksi yolculuğunun çevresel etkileri.

Avrupa'da yeni şehirlere açılacak

Uluslararası büyüme hedefi olan MaxiTaxi'nin özellikle Avrupa'da taksi filosunu daha hızlı büyütebileceği malum. Keza aldığım bilgilere göre MaxiTaxi, Talinn, Kiev ve Amsterdam'da 3 taksi şirketiyle (toplamda 150 civarında elektrikli taksi) ile görüşüyor ve Avrupa'nın farklı şehirlerine yayılmayı hedefliyor.

Sadece elektrikli taksi çağırmak için ayrı bir uygulama kullanmak tercih sebebi olur mu bilmiyorum ancak MaxiTaxi'nin anlamlı bir girişim olduğunu söyleyebilirim. Girişimin yeni adımlarını sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.