OneWeb uydu interneti için Softbank'tan 1,2 milyar dolar yatırım aldı

OneWeb uydu interneti için Softbank'tan 1,2 milyar dolar yatırım aldı

Google ve Facebook'un uydular üzerinden internet erişimi sağlama projelerine rakip olan OneWeb, Softbank'tan 1,2 milyar dolar değerinde yatırım aldı.

Daha önce Airbus, Qualcomm, Virgin, Boeing ve Coca Cola gibi dev şirketlerden 500 milyon dolar yatırım alan OneWeb, SoftBank'tan aldığı büyük yatırımla üretim tarafındaki hedeflerine ulaşmak istiyor. Florida'da kurulacak olan üretim tesisinde haftada 15 uydu üretimi yapmak isteyen şirket önümüzdeki 4 yıl içinde 3 bin kişiye iş vermek istiyor.

SoftBank CEO'su Mashayoshi Son, ABD'de istihdamı hedefli yatırımlar ABD Başkanı Donald Trump'a verdiği sözü tuttuğunu ve yatırımlarının devam edeceğini söylüyor. Trump, Softbank'tan 50 milyar dolar yatırım ve 50 bin yeni iş beklentisinde ki Softbank'ın 100 milyar dolarlık Softbank Vision Fund bu potansiyelin mevcut olduğunu gösterir nitelikte.

oneweb

OneWeb'in planlarına dönecek olursak, 2018'in başında 10 adet alçak yörünge uydusunu ateşlemek isteyen şirket bundan 6 ay sonra uydu sayısını 72'ye çıkarmak istiyor. 2019 yılında düşük gecikmeli internet erişimi başlatmayı hedefleyen OneWeb'in Kurucusu ve Başkanı Greg Wyler, 2027'de tüm dünyaya uydu üzerinden internet erişimi sunmak istediklerini de paylaşıyor.

Uydu üzerinden daha kesintisiz bir internet erişimi sunmak isteyen şirketlerden sadece biri olan OneWeb, 2022'de tüm okullara internet getirmek isterken, müşteri yelpazesini sürücüsüz otomobillere kadar genişletiyor.

Yukarıda da bahsettiğim gibi Google ve Facebook'un bu alandaki çalışmaları malum ama Tesla'nın CEO'su Elon Musk da bu konuda izin almak için ABD hükümetinin kapısını çaldı ve belki de bu alanda devrimsel bir adımın ilk adımını atmış oldu.

OneWeb hakkında detaylı bilgileri oneweb.world adresinden takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.