240 Derece, Türkiye geneline katkısız, el yapımı ekmek dağıtımı yapan online fırın

240 Derece, Türkiye geneline katkısız, el yapımı ekmek dağıtımı yapan online fırın

Ürettiğiniz iyi ekmeğin Türkiye'nin her tarafına ulaşmasını istiyorsanız, yapacağınız en iyi şey, işe taştan ve tuğladan fırınlar yerine internette başlamak. Yaklaşık bir yıl önce bu şekilde işe başlayan 240 Derece, satış kanalı olarak yalnızca interneti kullanan bir fırın. Muhtemelen Türkiye'nin en yenilikçi fırını.

Ocak 2015'te iki çocukluk arkadaşı Metin Haras ve Cem Melek tarafından kurulan 240 Derece, ekmeğin oldukça sade ve doğal yöntemlerden geçtiğini keşfederek, ekşi maya ile insanlara daha sağlıklı ve lezzetli ekmekler sunmayı amaç edinen artisanal bir fırın olarak tanımlanıyor. Artisan olması üretilen ekmeklerin el emeği olduğunu vurguluyor, işin zanaat yönünü öne çıkarıyor.

240derece_metinharas_by_cemmelek

Yeni bir marka yaratmak bilinciyle hareket eden kurucuları ilk günden beri, 240 Derece'nin kullandığı bütün malzemeler markaya özel olarak temin ediyor. Ekmek yapımında organik un, arıtılmış yumuşak su, kaya tuzu, kaliteli kuru ve taze gıda malzemeleri kullanılıyor. Bütün ekmekler 240 Derece'nin ekşi mayasıyla mayalandırılıyor. 240 Derece, kendine has formülleri, otoliz, katlama, soğuk mayalanma gibi dünyada geçerli olan teknikleri kullanarak alışılmışın dışında ekmekler üretmesiyle övünüyor. Ekmeklerin mayalanmasıyla fırına verilmesi arasında yaklaşık 30 saat geçiyor. Ekmekler taş tabanlı fırında, 240 derecede ve buharlı ortamda pişiriliyor. Bundan 3 saat sonra paketleniyor ve sipariş verilen adrese servise çıkarılıyor.

Günümüzün hızlı tüketim anlayışını takip etmeyen 240 Derece, özel üretim ekmeklerini İstanbul içi siparişlerde ertesi gün teslim edebiliyor. Belirli bölgelere ücretsiz gönderim yapan girişim, ekmeklerini korunaklı kolilerde Türkiye geneline dağıtıyor. Ekmeklerin içeriği ve lezzeti katkı maddesinin kullanılmadığını doğruluyor.

240derece2

240 Derece, müşteri ya da ürün sayısı gibi güncel verileri paylaşmıyor ancak girişimin büyük kitlelere ulaşmak gibi bir kaygısı olmadığını da hatırlamak gerekiyor. Fabrikasyon olmayan ekmekleriyle niş bir kitleyi hedefleyen 240 Derece için ulaştığı kitlenin sadakatini kazanmak kritik olmalı.

Kısa vadede yeni çeşitlerle ürün portföyünü genişletmeyi planlayan 240 Derece, atacağı her adımda ürün ve servis kalitesini bozmamayı hedefliyor. Uzun vadede Türkiye’nin en ücra köşelerine ulaşmak isteyen 240 Derece'nin hedefleri arasında yurt dışına açılmak ve 240 Derece ekmeğin global bir marka haline gelmesini sağlamak da var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.