Hyperloop One, ilk ticari hattında Dubai - Abu Dhabi arasını 12 dakikaya indirecek

Hyperloop One, ilk ticari hattında Dubai - Abu Dhabi arasını 12 dakikaya indirecek

Ekim ayında DP World Group of Dubai liderliğinde 50 milyon dolarlık yatırıma imza atan Hyperloop One (H1), ilk ticari hiperdöngü (hyperloop) ulaşım çözümünü Dubai ile Abu Dhabi arasında inşa edecek.

DP World Group, dünyanın en büyük 3. liman işletmecisi olduğunu paylaşmıştık ve yapılan açıklamaya göre Hyperloop One kargo taşımacılığıyla yolcu taşımacılığını bir arada yürütecek. Birleşik Arap Emirlikleri'nde kurulacak dünyanın ilk ticari hiperdöngü aracı yaklaşık 160 kilometre uzunluğundaki mesafeyi 12 dakikada katedecek.

Hyperloop One, ilk ticari işini teslim etmek için Dubai Yol ve Ulaştırma Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürütüyor. Önümüzdeki yılın başında Nevada çöllerinde ilk tam ölçekli prototip testini yapacak olan Hyperloop One, aşağıda konsept tasarımda da görebileceğiniz gibi sadece hızlı değil, konforlu bir yoluluk da vaadediyor.

Daha önce Dubai Future Accelerators ile imzaladığı anlaşmayla bölgenin ilk hiperdöngü kargo taşımacılığını da başlatmak isteyen Hyperloop One, Dubai-Abu Dhabi projesinde yönetim danışmanlığı şirketi McKinsey ve mühendislik firması BIG ile birlikte çalışıyor.

Projenin tam olarak ne zaman teslim edileceği bilinmese de Hyperloop One'ın 2017'nin başında ilk hiperdöngü trenini teslim etme hedefine bir adım daha yaklaştığını söyleyebiliriz. Elon Musk'ın hiperdöngü girişimi tarafında nasıl bir çıkış yapacağını ise

Hyperloop One'ın Uber’in eski CFO’su Brent Callinicos'i olarak şirketin finansal işlerinin başına getirdiğini de paylaşmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.