JWT, Wanda Digital'in çoğunluk hissesini satın alıyor

JWT, Wanda Digital'in çoğunluk hissesini satın alıyor

Geçen yıl 90 ülkede faaliyet gösteren J. Walter Thompson (JWT), ülkemizin önde gelen dijital reklam ajanslarından Wanda Digital‘ın azınlık hissesini satın almıştı. Bugün yapılan açıklamayla WPP, J. Walter Thompson‘ın Wanda Digital‘in çoğunluk hissesini alacağını duyurdu. WPP CEO’su Sir Martin Sorrell'in bu satın almayla ilgili olarak, Türkiye'deki yatırımlarında kararlıklarını ve ekonominin geleceğine inançlarını gösterdiklerini açıkladığını belirtelim.

Bu arada kısaca bahsedelim, 2006 yılında kurulan Wanda Digital, 80 kişilik ekiple aralarında Turkcell, Ülker ve Unilever gibi önemli markaların bulunduğu müşterilerine dijital odakta sosyal medya yönetimi ve uygulamalar olmak üzere hizmetler sunuyor.

Geçmişe biraz yolculuk yapmak isteyenler Wanda Digital'in 2013 yılındaki Girişim Ofisleri programını izleyebilirler.

Martin SorrellGüncelleme: Wanda satın almasının duyulmasının ardından WPP CEO'su Sir Martin Sorrell, Türk ekonomisine güvendiklerini aşağıdaki sözlerle belirtti.

“Türkiye’de geçen yıl yüzde 3 gibi bir büyüme gerçekleşmiş, bu yıl yüzde 4’e çıkabileceği söyleniyor. Yani dünya ekonomisi hızında, hatta bazen daha hızlı büyüme kaydediyor. Dünya ekonomisi geçtiğimiz yıl yüzde 3-3,5 kadar büyüdü ve bu yıl da benzer bir tablo var gibi görünüyor. WPP’nin strateji penceresinden bakarsak, Türkiye çok önemli bir ülke. Türkiye’ye olan inancımızı ve güvenimizi sürdüreceğiz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.