Amazon'un Alexa'sı artık 1000'den fazla işe yarıyor

Amazon'un Alexa'sı artık 1000'den fazla işe yarıyor

Amazon'un ev içi akıllı asistan cihazlarının yeteneklerini hızla artırıyor. Şu anda Echo, Dot ve Tap adlı 3 farklı ürün satan Amazon, artık 1000'den fazla yeteneğe sahip.

Alexa, bildiğiniz gibi Amazon'un sesli komutları algılayarak internetten sipariş vermek gibi çeşitli işlemleri yerine getiren bir yazılım altyapısı. Ocak ayında 130'dan fazla işlem yeteneğine sahip olan Alexa, artık 1000 farklı yeteneğe/uygulamaya sahip ve önemli bir kilometre taşını geride bırakmış oluyor.

Amazon'un yaptığı açıklamaya göre Alexa şu anda Domino’s, Fitbit, KAYAK, SmartThings, Uber gibi önemli iş ortaklarıyla çalışıyor. Keza sadece büyük şirketler veya girişimler değil, Alexa ile bağımsız geliştiriciler de uygulama geliştirebiliyor.

Elbette bunu yapmak isteyen geliştiricilerin Alexa Skills Kit (ASK) ile kendi cihazlarını/yazılımlarını uyumlu hale getirmesi gerekiyor. Hatta Amazon, Alexa'nın internet tarayıcısı üzerinden kullanılabilen simülatör sürümünü de kısa süre önce kullanıma açmış ve geliştiricilerin Echo için daha fazla uygulama geliştirmesini teşvik etmeye başlamıştı.

Amazon'un doğru bir yolda ilerlediği malum zira hem Google hem de Apple bu dikeyi önemsiyor. Bu yılın Mart ayında Google‘ın Echo’ya rakip olacak bir ürün üzerinde çalıştığı haberleri gelmiş, Mayıs ayında da Apple'ın Siri ile bu alana giriş yapacağı rivayet edilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.