BELBİM, istanbulkart ulaşım kartları için üyelik sistemini açtı

BELBİM, istanbulkart ulaşım kartları için üyelik sistemini açtı

istanbul-kart-kayit

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne bağlı olan elektronik ödeme hizmetleri şirketi BELBİM, toplu taşıma kartları için üyelik sistemini açtığını duyurdu.

istanbulkart.istanbul adresi üzerinden verilen hizmet, istanbulkart kullanıcılarının anonim veya kişisel taşıma kartlarını kayıt altına alabilmesini sağlıyor. Kayıt olmak için kısa mesaj ve e-posta doğrulaması yapmanız ve istanbulkart'ınızı ekledikten sonra biletmatikler üzerinden bir aktivasyon işlemi yapmanız gerekiyor. Bu şekilde sisteme bir veya birden fazla kart kayıt edebiliyorsunuz.

istanbulkart-2 Kayıt ve aktivasyon (aşağıda) işlemlerini yaptıktan sonra ise internet üzerinden kart işlemlerinize ait kullanım yeri, toplu ulaşım operatörü, toplu ulaşım hat bilgisi, işlem tutarı ve kart bakiyesi gibi bilgilerinizi görüntüleyebiliyorsunuz.

Sistemin sunduğu bilgiler şimdilik bunlarla sınırlı ama BELBİM'in açıklamasına göre yakında alternatif dolum kanalları ile entegrasyonlar sağlanacak ve istanbulkart kullanıcılarına 'yeni kullanım tecrübeleri' de sunulacak.

istanbulkart

Bildiğiniz üzere BELBİM, BDDK'dan lisanslı bir elektronik ödeme kuruluşu ve mobil ödeme alanında pilot çalışmalar yapıyor. Dolayısıyla yakın zamanda yeni ve faydalı hizmetlerin bir mobil uygulamada ile karşımıza çıkacağını düşünebiliriz. BELBİM'in vizyonunun 'Türkiye’de en yaygın hizmet veren elektronik para kuruluşu olmak' şeklinde tanımlandığının da altını çizmek istiyorum.

Kullanıcı deneyimi açısından pek iç açıcı olmasa da istanbulkart.istanbul adresine girip istanbulkart kaydınızı yapmanızı tavsiye ediyorum. Yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.