Google ve Microsoft bundan sonra birbirlerini regülatörlere şikayet etmeyecek

Google ve Microsoft bundan sonra birbirlerini regülatörlere şikayet etmeyecek

Google ve Microsoft oldukça ilginç bir birlikteliğe imza attıklarını duyurdu. Bundan böyle iki şirket birbirlerini devletlere ve regülatörlere şikayet etmeyecek.

Bilindiği gibi Facebook, Samsung, Google, Microsoft ve Apple'ın birbirlerine karşı açtıkları onlarca dava bulunuyor. Ancak Google ve Microsoft bunun yanlış bir strateji olduğuna karar vererek bundan sonra birbirlerini regülatörlere karşı şikayet etmeyeceklerine dair bir anlaşma imzalamış. İki şirket mahkeme salonlarında karşılaşmak yerine ürünlerinin kalitesi ve metrikler üzerinden rekabet etmeyi daha doğru bulduklarını açıklamış.

Ayrıca iki şirket yaptığı açıklama ileride iki şirket arasında oluşabilecek sorunlar karşısında mahkemeye başvurmadan önce şirketlerin temsilcilerinin bir araya gelip bir çözüm yolu bulmaya çalışacaklarını da eklemiş. Microsoft ayrıca Google'a karşı regülatörlerde devam eden davalarını da çekmeye karar vermiş. İki şirket bundan sonra mahmeke salonları yerine kozlarını geliştirdikleri ürünler ve müşteri memnuniyeti alanlarında paylaşacak.

Görsel Kaynak: Asif Islam / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.