Alibaba, Youku'yu 4,2 milyar dolara satın alıyor

Alibaba, Youku'yu 4,2 milyar dolara satın alıyor

Kısa süre önce Çin’de Netflix ve HBO benzeri yeni girişmini tanıtacağı açıklanan Alibaba, Çin’in en büyük video yayın platformlarından Youku Tudou'nun tamamını satın almaya hazırlanıyor.

Alibaba gibi New York Borsası'nda halka açık bir şirket olan Youkou Tudou'nun değeri 3,8 milyar dolar. Alibaba ise 26,6 dolar/hisse üzerinden 4,2 milyarlık bir değerlemeyle satın almayı tamamlamak istiyor.

Youku Tudou, 2012'de Youku ve Tudou adlı iki video paylaşım sitesinin birleşmesiyle kurulmuştu. Didi Kuaidi tarzı bir birleşme yapan iki girişim Çin'de dijital eğlence sektörünün en önemli mecralarından biri haline gelmişti.

Youku

Geçen yıl Youku Tudou'nun 16,5'ini satın Alibaba'nın şu anda yüzde 18,3 hisseye sahip olduğu ve Youku'nun dijital video altyapısına taşınacak Alibaba hizmetlerinin Youku'ya önemli bir büyüme kazandıracağına da yer veriliyor.

Kısacası Youku, Alibaba'nın dijital eğlence stratejileri için önemli bir yere sahip. Youku'nun mobil kullanıcı tabanı da satın alma kararında etkili olan detaylardan biri.

Alibaba'nın yüzde 10 oranında ücretsiz içerik sunarak Netflix/HBO modelinde bir çıkış yapacağı paylaşılmıştı ama bu satın almanın tamamlanmasıyla hesapların değişebileceğini de gözönünde bulundurmak gerek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.