500 Startups, Avrupa açılımını yeni temsilciler ile sürdürüyor

500 Startups, Avrupa açılımını yeni temsilciler ile sürdürüyor

Silikon Vadisi’nin en önemli erken aşama yatırım şirketlerinden olan 500 Startups, Türkiye’deki faaliyetlerini hızlandırmak için önemli bir adım atarak Türkiye'deki operasyonunun başına ‘Venture Partner’ olarak Erhan Erdoğan ve Erbil Karaman'ı getirmişti. Şirket yaptığı yeni açıklamayla Avrupa'da birçok ülkede resmen faaliyete geçtiğini duyurdu.

500 Startups, 4 Eylül'de açıkladığı 85 milyon dolarlık yeni fonu ile Londra'da faaliyete başlamıştı buna ek olarak İskandinavya'da ön hızlandırıcı olarak çalışmalar yapacak "500 Nordics"'i kurmuştu. Daha öncesinde Hindistan ve Asya pazarında da yatırımlar yapan şirket Doğu Avrupa, Almanya, İsrail ve Türkiye'de de girişimlere yatırım yapacağını açıkladı. Bu hamlesi ile 500 Startups, Avrupa ve Orta Doğu'nun bir kısmındaki açılımını tamamlamış olduğunu söyleyebiliriz.

500 Startups Almanya'nın başına getirilen isim Philipp MoehringSeedcamp'in de yatırımlarından olan Moenhring son olarak Angellist'in Avrupa'daki faaliyetleri için çalışmalar yürütüyordu. Doğu Avrupa'daki partner'lik görevini ise Diana Moldavsky yürütecek. Dünyaca ünlü mobil oyun Cut The Rope'u geliştiren Zeptolab, Yandex ve OLX gibi şirketlerde yönetici olarak görev yapan Moldavsky bundan böyle şirketin Doğu Avrupa'daki partneri.

Adam Benayoun ise şirketin İsrail'de görev yapacak olan Venture Partner'ı yazılım geliştiriciler için yazılımlarını satabileceği bir pazar yeri olan Binpress'in kurucusu olan Benayoun bundan böyle girişimler açısından oldukça zengin bir bölge olan İsrail'de 500 Startups adına faaliyetlerde bulunacak. Sizlere daha önceden aktardığımız üzere Türkiye'deki isim Erhan Erdoğan ve Erbil Karaman olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.