Mobil haber uygulaması Bundle ayda 2 milyon haber okutuyor

Mobil haber uygulaması Bundle ayda 2 milyon haber okutuyor

Mart ayında sizlere tanıttığımız mobil haber uygulaması Bundle (Android, iOS), 100 bin indirilme rakamını geçtiğini ve kaydettiği büyüme rakamlarını bizimle paylaştı.

Kısaca hatırlatmak gerekirse, Dwarf Planet tarafından hayata geçirilen Bundle, Flipboard'a benzer şekilde farklı kaynaklardan haberleri tek noktada toplayan bir uygulama. Dünyadaki ve Türkiye’deki binlerce kaynaktan toplam 12 binden fazla içeriği/haberi canlı yayın formatında kullanıcılarına sunuyor.

Dwarf Planet'in CEO'su Ercan Varol'dan aldığımız güncel bilgilere göre Bundle, Mart ayında 1 milyon olan haber okunma sayısını Temmuz ayı itibariyla 2 katına çıkarmış. Sadece Türkiye'de 2 milyon haber okunmasını sağlayan uygulama, aylık 3 milyon sayfa gösterimini ve 100 bin indirilme rakamını da geçmiş. Her kullanıcının günlük okuduğu ortalama haber sayısı ise 15.

Yüzde 60'ın üzerinde aktif kullanım

Bundle haber uygulamasiErcan Varol, yüzde 60'ın üzerinde aylık aktif kullanım oranı, 10 dakikayı aşan ortalama oturum süreleri ve kullanıcılardan gelen olumlu yorumlar nedeniyle büyümek konusunda daha istekli olduklarını söylüyor. Yönlendirdiği mobil trafik rakamlarıyla yayıncı ilişkilerini de güçlendirdiklerini söyleyen Varol, bu nedenle Türkiye'ye verdikleri önceliğin artarak devam edeceğini belirtiyor.

Varol, ülkemizde hedeflenen noktaya ulaştıktan sonra gelişmekte olan pazarlar ve stratejik açıdan önemli bir kaç ülkede büyümeye odaklanacaklarını da ekliyor. Ancak bu planların hangi vaadede gerçekleşeceği konusunda bir öngörüde bulunmuyor.

Eğer hala denemediyseniz haber sitelerinin yanısıra dergilerden ve bloglardan da beslenen Bundle'a bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.