The Verge'ün sahibi Vox Media, Recode'u satın aldı

The Verge'ün sahibi Vox Media, Recode'u satın aldı

Bünyesinde The Verge'ü barındıran Vox Media, 2 yıl önce kurulan Recode'u satın aldığını duyurdu. Bundan 2 yıl önce Wall Street Journal ve All Things D'den ayrılan Kara Swisher ve Walt Mossberg tarafından kurulan Recode, internet ve teknoloji dünyasından iş haberleri sunuyordu.

Vox Media, 2014 yılının sonunda General Atlantic'ten 46,5 milyon dolar yatırım almıştı. The Verge, son 1 yılda stratejisini değiştirmiş sadece teknoloji değil, eğlence, bilim ve ulaşım gibi konularda da haberler yapmaya başlamıştı. Bu değişimi daha önce Mashable da yaşamış ve herkese hitap etmek amacıyla çıktıkları yolda trafiklerini de artırmıştı.

Vox Media'nın Recode satın almasıyla birlikte The Verge'ün de yepyeni bir düzene geçtiğini de belirtelim. Recode aynı bugün olduğu gibi teknoloji ve internet dünyasının iş tarafından bakmaya devam ederken, Recode'un ürün inceleme ekipleri The Verge'de devam edecek. Bu da The Verge'ün bugünkünden de güçlü bir şekilde yola devam edeceğini kanıtlıyor.

Nisan ayında 24,5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen The Verge, video izlenme ve ziyaretçi sayısını de artırmaya devam etmek istiyor. Yaptığı açıklamayla birlikte video ekibinin sayısını ikiye katlamayı planlayan The Verge'de bundan böyle daha çok video içerik görmeye de başlayacağız gibi gözüküyor.

Vox Media'nın, Recode.net için ne kadar ücret ödediği ise kamuoyuna açıklanmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.