Google'ın sürücüsüz araçları bu yaz trafiğe çıkıyor

Google'ın sürücüsüz araçları bu yaz trafiğe çıkıyor

google self driving carGoogle, sürücüsüz araçlarını bu yaz şirketin merkezinin olduğu Mountain View, California'da trafiğe çıkarıyor. Google'ın sürücüsüz araçlar programı lideri Chris Urmson'ın Google blogundan bugün paylaştığı nota göre, şirketin sürücüsüz prototiplerinden oluşan bir grup aracı test rotasından çıkarak, trafikte denenecek. Sürücüsüz olarak gerçekleşecek yolculuklar, güvenlik amaçlı olarak sürücülerin gözetiminde yapılacak. Sürücüler taşınabilir bir direksiyon simidi, gaz ve fren pedalıyla gerektiğinde araca müdahale edebilecek.

Urmson'ın verdiği bilgilere göre, yola çıkacak olan prototipler Google'ın halihazırda 1 milyon millik sürücüsüz yolculuğunda denediği araçlarında da kullanılan Lexus RX450h SUV modelleriyle aynı yazılıma sahip olacak. Araçların ortalama 25 mph (40 km/sa) hızla yol alması planlanıyor.

Google, söz konusu yazılıma sahip prototiplerini ilk kez trafikte test etmiyor. Ancak şirket ilk kez birkaç araçtan oluşan bir filoyla sürücüsüz araçlarını yollarda test etmeye başlıyor. Google gelişmeleri sürücüsüz araç projesinin Google+ sayfasından yayınlıyor olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.