Apple, İsrailli kamera teknolojisi şirketi Linx'i satın aldı

Apple, İsrailli kamera teknolojisi şirketi Linx'i satın aldı

Apple oldukça dikkat çekici bir satın alma daha gerçekleştirerek yine gelecekteki ürünlerine yönelik spekülasyonları körükledi. Apple, basına yansıyan rakamlara göre 20 milyon dolar civarında bir para karşılığında İsrail merkezli kamera teknolojisi girişimi Linx Imaging'i satın aldı. Girişimin tam olarak faaliyet gösterdiği alan, mobil cihazlar için tasarlanan minyatür ve çok diyaframlı kameralar üretmek.

Linx adlı girişim esasen tabletler ve ultrabook tarzında dizüstü bilgisayarlar için kamera üretiyor, ancak satın almadan sonra teknolojilerinin iPad ve Mac üretim hattına entegre edilip edilemeyeceğine bakılacak. Linx'in ürettiği kameraların ayırt edici özellikleri, pazardaki en ufak kameralardan biri olması ve ultra ince yapısına rağmen neredeyse yarı profesyonel makineler kadar iyi fotoğraf çekebilmesi.

Satın almayı resmi olarak onaylayan Apple, zaman zaman küçük teknoloji firmalarını satın aldığını ancak bu tarz satın almaların amaçları ve planları hakkında genelde konuşmadıklarını da ekleyerek detay vermekten kaçındı.

Modules_TrioSharp_blank-900x361

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.