Sony tarafından satın alınan OnLive hizmetlerine 30 Nisan'da son veriyor

Sony tarafından satın alınan OnLive hizmetlerine 30 Nisan'da son veriyor

İlk olarak 2009 yılında GDC'de kullanıcılara tanıtılan OnLive platformu hizmetlerine son veriyor. Şirketin büyük bir kısmını satın alan Sony, OnLive'ın artık geliştirilmeyeceğini ve servisin bu alandaki tüm hizmetini 30 Nisan'da durduracağını açıkladı.

OnLive aslında ilk tanıtıldığında çok heyecan uyandıran bir projeydi. Ekran kartı, işlemcisi vb. diğer donanımları üst düzey olmayan bilgisayarınızda bir oyunu OnLive'ın sunucuları üzerinden anlık online-render alarak oynamaya imkan veriyordu. Böylece kullanıcıların yeni oyunları oynamak için her yıl bir veya birden fazla kez ekran kartı, işlemci, RAM yükseltmesi yapmasına gerek kalmıyordu. Online olarak oyun OnLive sunucuları üzerinden oynanıyordu.

Tabi ki servisin dezavantajlarından biri, çok iyi düzeyde internet bağlantısı gerektirmesiydi. Ancak son bir yıl içerisinde servis kendi içinde yaptığı iyileştirmeler ve yatırımlarla, 8 Mbps hızında internetle gayet akıcı şekilde yeni çıkan oyunları oynatabiliyordu. Ayrıca OnLive Game System isminde kendi ürettiği bir konsoluyla, kullanıcıların televizyonları üzerinden online olarak oyun oynayabilmelerine de olanak sağlıyordu.

Şirketin bu geliştirmelerine aslında gizliden karşı olan şirketlerin başında donanım üreticileriyle konsol üreticileri olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü OnLive bunların hiçbirine gerek olmadığı, online olarak standart bir cihazla herkesin oyun oynayabilmesi vizyonunu savunuyordu.

OnLive artık yeni üyelik kabul etmeyecek ve kullanıcıların tüm bilgileri 30 Nisan'dan sonra silinicek. Ancak Steam aracılığıyla alınan oyunlar, Steam hesabında durmaya devam edecek ve kullanılabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.